Четверг , 28 Март 2024
Общество

Зеленський гадає, що карантин вихідного дня триватиме кілька тижнів і допоможе уникнути жорсткого локдауну

Володимир Зеленський підтримав ідею запровадження тимчасового карантину на вихідні у зв’язку з коронавірусом

Про це повідомила президентова пресслужба.

Зеленський провів селекторну нараду sз представниками Кабміну та правоохоронних органів для контролю ситуації з поширенням ыізапобіганням коронавірусній інфекції.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль окреслив дані щодо епідемічної ситуації, а також поінформував, що за минулий тиждень ще 10 лікарень почали приймати хворих на COVID-19.

Читайте також: Відсьогодні почало діяти нове карантинне зонування: вся Україна – “помаранчева” та “червона”. МАПА

Крім того, голова уряду зазначив, що кількість ліжок для таких недужих збільшили на 4400, і що Кабмін продовжує збільшувати кількість тестувань.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що наразі відбувається закупівля кисневих концентратів і ліцензування компаній, які виробляють медичний кисень. За словами очільника МОЗ, додатково було ліцензовано 16 таких підприємств.

Також Зеленському доповіли про те, що лікарні Національної академії наук України й “Укрзалізниці” приймають ургентних хворих, які не мають COVID-19, щоби звільнити місця для пацієнтів із коронавірусною інфекцією ц перепрофільованих для цього медзакладах.

Це додало близько п’яти тисяч ліжок. Нині допрацьовують зміну маршрутів, аби хворих в ургентному стані могли привезти до зазначених закладів.

Читайте також: Крайній захід: чи запровадить влада жорсткий “локдаун” в Україні

Додатково уряд проводить закупівлі тестів на антитіла. За виділені на це один мільярд гивень закуплять 300 мільйонів таких тестів. Нині на підході перші сто тисяч.

“Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну, – запевнив президент. – Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок”.

“Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим”, – пообіцяв Зеленський.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.