Пятница , 29 Март 2024
Общество

Шкарлет: У гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання

Фото – УНІАН

Т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявляє, що закладам професійної освіти, фахової передвищої та вищої освіти МОН рекомендуватиме перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків. 

Про це Шкарлет повідомив у своєму Теlegram-каналі, інформують “Вечірні Вісті”.

“Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року)”, – зазначив він.

За його словами, він разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, будуть подавати відповідну пропозицію на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду вже 13 жовтня.

У наступному дописі Шкарлет звернувся до студентів і запевнив, що ніхто не буде примусово виселяти їх із гуртожитків, хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу.

“Я розумію, що багато хто з вас вже працює і вам важливо зберегти своє місце роботи. Є серед вас і ті, чия домівка наразі на “червоній” карантинній території, а також є соціально-незахищені категорї студентів.

В офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від’їзду з гуртожитків додому (окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон та інших) із зобов’язанням адміністрацій ЗВО щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов’язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів (у разі виїзду з гуртожитку з 15.10.20 до 15.11.20)”, – написав він.

Шкарлет попросив поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії.

“Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)”, – додав т.в.о. міністра.

11 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький за результатами наради у президента заявив, що в Україні з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби вводиться дистанційне навчання у вищих навчальних закладах. Також він повідомив, що вже зафіксовано кілька спалахів зараження серед співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.