Пятница , 29 Март 2024
Общество

Паніка, стаціонари переповнюються хворими на COVID-19: епідеміолог дала шокуючий прогноз щодо ситуації в Україні

Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк дала невтішний прогноз щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні найближчим часом.

Свою думку з цього приводу вона висловила в інтерв’ю ТСН.

«Іспанський» або «італійський» сценарії в Україні, звичайно ж, можливі. Хоча я не думаю, що нам варто лякати один одного чиїмось сценарієм. Ми і так вже бачимо свій сценарій. Поки що наші лікарні здатні приймати пацієнтів, але вони на межі. Дійсно, стаціонари починають переповнюватися, люди бояться, і у нас друга хвиля паніки починається», – заявила експерт.

Як зазначила лікар, те, що відбувається сьогодні в Україні, – досить передбачуваний епідеміологічний процес й, на жаль, ситуація буде тільки погіршуватися.

«Ми хотіли б прогнозувати на сьогоднішній день спад захворюваності – якесь плато, як ми говорили про нього на початку літа. Але, на жаль, поки що ми бачимо наростання першої хвилі, і це пов’язано і з тим, що ми порушуємо карантинні заходи, ну, і з тим, що це досить природний процес, і ми просто бачимо розвиток і поширення вірусу в популяції», – зазначила вона.

За її словами, українські лікарні не готові до такого перебігу подій: «Але не вина лікарень. Це формувалося роками. У нас відсутній інфекційний контроль у лікувальних установах, або він присутній на дуже низькому рівні. Як ми знаємо, крапельну інфекцію досить важко стримувати навіть коли інфекційний контроль на високому рівні. Тому на сьогоднішній день ми будемо мати дуже багато проблем з хворими, з кількістю захворілих, з переповненими стаціонарами, захворюваністю у школах і садках. І я поки що не знаю, як цього уникнути».

За минулу добу в Україні на COVID-19 захворіли 4 тис. 633 особи.

Усього з початку пандемії в країні зареєстровано 217 тис. 661 випадок COVID-19.

Загалом від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою, померли 4 тис. 261 людина.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.