Пятница , 29 Март 2024
Общество

В окупованому Донецьку втретє захопили в полон бранця-втікача

Російські гібридні сили знову схопили 29-річного Григорія Сінченка – бранця, якому вдалося втекти з ІТТ загарбників в окупованому Донецьку наприкінці травня

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Григорія схопили в понеділок, 29 червня. Таку інформацію надав наш адвокат, який перебуває в Донецьку. За його даними, мого сина зараз утримують на території місцевого ІТТ, але точної інформації про його місцезнаходження немає”, – розповідає бранцева мати Тетяна Гулевська.

Читайте також: Адвокат заявив, що в Зеленського не хочуть розмовляти із родичами політв’язнів

Тиждень тому російські окупанти також затримали 26-річну Григорієву сестру Ольгу, повідомила жінка. Дівчину, за її словами, допитували, адже думали, що вона щось знає про брата. Проте на зв’язок він виходив лише з матір’ю.

“Ми переживали, що Григорія могли навіть убити. Але насправді він дивом утік. Декілька разів телефонував мені – просив допомогти з поверненням на мирну частину країни. У вівторок, 30 червня, йому мали би передати речі, необхідні для повернення, проте напередодні сина знову схопили. Ми боїмося, що йому загрожує фізична розправа та чергові тортури”, – наголосила мати заручника.

Фактично Сінченко вже втретє опинився в полоні російських гібридних сил. Вперше загарбники полонили його ще у 2016 році. Українця звинуватили в роботі на користь України, але звільнили під час великого обміну в грудні 2017-го.

Читайте також: Поки Зеленський все ще зазирає Путінові в очі, той продовжує анексію на Донбасі – Портников

Вже на мирній території країни Григорій розповів матері, що його підвішували наручниками, били до втрати свідомості та пропускали крізь тіло численні розряди струму. Під час одного з катувань навіть надірвали легеню, а потім, як він розповідав, зглянулися й доправили до однієї із лікарень.

Вдруге хлопець потрапив у полон у жовтні 2019-го. У травні, як заявили самі російські окупанти ОРДО, йому вдалося втекти. Тоді Григорієва мати побоювалася, що насправді сина могли убити, а видавати це за втечу.

За даними СБУ, в полоні підконтрольних Кремлеві загарбників в ОРДЛО перебуває 214 громадян України.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.