Пятница , 29 Март 2024
Общество

ЗСУ одержали перший модернізований український безпілотник-розвідник

До українського війська передано перший модернізований безпілотник-розвідник SPECTATOR-M1

Про це повідомляє пресслужба “Укроборонпрому”.

Замовлення Міноборони на поставку цього безпілотного авіаційного комплексу виконало ВАТ “Меридіан” імені Сергія Корольова, що входить до складу державного концерну.

Читайте також: США надає Україні військове обладання на понад $60 млн. ФОТО

“Це перша поставка Збройним силам України безпілотного авіаційного комплексу цієї модифікації. SPECTATOR-M1 – наша спільна розробка разом із науковцями Національного технічного університету України “КПІ”, у цій модифікації підсилено основні переваги попередніх моделей – відмінна аеродинаміка, малопомітність, захищеність від систем радіоелектронної боротьби. Закінчувати роботи над комплексом довелося під час карантину, але ми, попри все, виконали свої зобов’язання перед Міністерством оборони”, – зазначив голова правління ВАТ “Меридіан” імені Сергія Корольова В’ячеслав Проценко.

БпАК SPECTATOR-M1 призначений для розвідки місцевості, може бути використаний для моніторингу державного кордону, пошуково-рятувальних операцій, моніторингу водних і лісових масивів тощо.

“Завдяки вдалій аеродинаміці один такий безпілотник може перебувати в повітрі більше двох годин та охоплювати зону радіусом до 30 км. Повторний запуск БПЛА займає до десяти хвилин і не потребує спеціальних злітних майданчиків чи додаткового аеродромного устаткування для експлуатації”, – наголосили в “Укроборонпромі”.

Читайте також: Держдеп схвалив продаж Україні зброї на понад півмільярда доларів

SPECTATOR-M1 пройшов випробування та був прийнятий на озброєння ЗСУ торік у червні. Попередні модифікації цього БпАК постачають Міністерству оборони та Прикордонній службі України із 2015 року. 2018-го році команді фахівців, що працювали над реалізацією проекту БпАК “Spectator” присудили Премію Кабінету Міністрів України за розроблення й упровадження інноваційних технологій.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.