Четверг , 28 Март 2024
Общество

В Україні вже наступного тижня можуть почати масове тестування на антитіла до коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я України готується затвердити алгоритм масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції COVID-19. 
Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусу, передає прес-служба ОПУ.

За словами голови МОЗ, якщо все відбуватиметься згідно з планами, тестування на антитіла можуть розпочати вже наступного тижня.

Як повідомляв УНІАН, на днях головний санітарний лікар Віктор Ляшко анонсував, що в Україні запустять новий вид тестування на коронавірусну інфекцію – так званий ІФА метод – імуноферментний аналіз.

“Імуноферментний аналіз значно розширить тестування в Україні, оскільки ІФА-тестування набагато доступніше, на відміну від ПЛР-тестування. А це означає і розширення груп, яких треба буде тестувати”, – сказав Ляшко.

До того ж, за його словами, в лабораторіях збільшать кількість приладів, на яких можна робити тести методом полімеразно-ланцюгової реакції.

“Нам часто закидають, що Україна мало тестує. Звісно, ми не тестуємо, стільки як Німеччина чи США, але, враховуючи наші потужності, адже, у лютому ми могли тестувати 200-500 зразків. Зараз ми можемо тестувати 10 тисяч зразків на добу”, – додав Ляшко.

Наразі в Україні тестують по 7-8 тисяч зразків на добу методом полімеразно-ланцюгової реакції.

Раніше, 26 квітня Степанов заявляв, що масове використання ІФА-тестів можливе лише після стовідсоткової впевненості, що вони достовірні.

За його словами, між ІФА-тестами та ПЛР-тестами (полімеразна ланцюгова реакція) є відмінність: ІФА-тести визначають антитіла до збудника інфекції, тобто чи зустрічалась людина з дією інфекції, чи перехворіла вона, а ПЛР-тести визначають наявність геному в організмі людини. «Саме тому для діагностування коронавірусної хвороби COVID-19 ми і працюємо з ПЛР-тестами, тільки вони можуть на 100% сказати, чи хвора людина», – пояснював міністр.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.