Пятница , 29 Март 2024
Общество

Денісова: Країна-агресор навмисно створює нестерпні умови тримання громадянам України, які незаконно утримуються

«Країна-агресор навмисно створює нестерпні умови тримання громадянам України, які незаконно утримуються у місцях несвободи РФ та тимчасово окупованого Криму. Мета – зламати їх волю та віру в те, що скоро всі будуть звільнені», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише омбудсмен Людмила Денісова.

«З Олександра Шумкова навмисно роблять “злісного порушника”. Його знову помістили в ШІЗО за формальними підставами, аби змінити режим відбування покарання на більш суворий. Керівництво «ФКУ ИК 4 УФСИН России по Тверской области» свідомо порушує права громадянина України, передбачені пунктами 29, 30 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН і статями 115, 116, 117 Кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації.

Ігор Кіяшко, який утримується у “ФКУ ИК 11 УФСИН России по Нижегородской области”, не витримує постійного високого артеріального тиску, сильних судом судин ніг та постійного головного болю. Звернення щодо надання йому медичної допомоги – проігноровані. Це порушення пункту 22 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями.

Тим часом, Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону продовжив арешт для 8 незаконно ув’язнених кримських татар до 13 серпня 2020 року.

РФ цілеспрямовано піддає небезпеці життя та здоров’я всіх українців що утримуються в місцях несвободи в РФ та на території тимчасово окупованого Криму, адже в умовах пандемії коронавірусної інфекції їх не забезпечують елементарними засобами індивідуального захисту, що створює умови для поширення та інфікування,  – завершує Денісова.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.