Пятница , 29 Март 2024
Общество

Дорошенко: Уже на початок квітня 39% українських родин не мали заощаджень, на які вони можуть триматися на карантині

«Уже на початок квітня, за даними  Research & Branding Group, 39% українських родин не мали заощаджень, на які вони можуть триматися на карантині», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко. 

«А 13% заощаджень вистачало лише на 2 тижні, і вони закінчуються зі дня на день. Тобто 52% українців буде жити в борг, якщо ж звісно, їм дадуть таку можливість. Або будуть економити на харчуванні. Лише 7% родин в нашій країні готові були жити більше 4-х місяців не працюючи.
5% родин достатньо до 100грн на день для харчування, що складає менше $4. Впевнений, що в цю групу входять переважно пенсіонери та люди, які мають підсобне господарство та роблять запаси. Переважній більшості, а саме 35%, на день на їжу потрібно від 100 до 250грн, 27% – від 250 до 500грн. І лише 13% витрачають на продукти більше 500грн на родину на день.
А останнє найбільш цікаве: скільки грошей потрібно українцям, щоб продовжувати перебувати на карантині після 24 квітня? 16% потребує до 5 тис грн. на місяць, 32% – від 5 до 10тис грн, 22% – від 10 до 15 тис грн, і 16% родин – більше 15 тис грн.
Висновок простий: якщо держава зможе профінансувати бізнес, який лягає, і людей, які не працюють, то продовження перебування в самоізоляції є можливим. А якщо ні, то необхідно запускати економіку країни, одночасно обмежуючи все, що стосується відпочинку та масових скупчень людей, а також використовуючи засоби індивідуального захисту», – завершує експерт.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.