Вторник , 19 Март 2024
Общество

Експерт: На Київщині повністю провалена централізована протиепідеміологічна кампанія проти поширення коронавірусу

«На Київщині повністю провалена централізована протиепідеміологічна кампанія проти поширення коронавірусу. Це стало зрозуміло вчора на зустрічі депутатів Київської облради, які проводили нараду по ситуації в різних районах Київської області», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко. 

«Виявилося, що ситуація однакова в усіх: відсутність централізованого постачання з боку держави або обласної адміністрації засобів індивідуального захисту, дезінфекторів, а також порушення діючого протоколу “Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)”.Наприклад, усі міста скаржилися на те, що машини швидкої допомоги не виїжджали на виклики до людей, де за ознаками міг бути діагноз на зараження коронавірусом. Це тоді, коли за діючим на той час протоколом вони повинні були це робити. Пояснення було просте – відсутність засобів індивідуального захисту. Але навіть коли місцева влада та бізнес забезпечували окремі територіальні підрозділи всім необхідним пояснення було вже іншим: у нас не має в штатному розкладі людей, які будуть обробляти дезінфекторами автомобілі. А оскільки у водія за штатним розкладом цього не має в обов’язках, то швидка медична допомога не буде виїжджати на виклики. Дехто говорить, що була негласна команда не реагувати на виклики з боку керівництва екстреної медицини Київської області.Також виявилося, що за півтора місяця боротьби з COVID-19 лікарні отримали лише Domestos та дезінфектори. Великі районні лікарні області по 10 л Domestos, а маленькі – по 1 л. Теж саме і з дезінфікуючими засобами для шкіри. І це при цьому, що Київська обласна рада ще 17 березня, тобто 20 днів тому, на сесії дала можливість усі наявні гроші на медицину, мова йде про 120млн грн, до кінця року витрати на закупку всього необхідного в першу чергу та готовність виділяти скільки завгодно коштів знімаючи це з інших програм, як наприклад капітальне будівництво.

А торгівельні мережі скаржилися, що не можуть отримати розпоряджень Київської обласної адміністрації по діям щодо перевозок працюючих критичної інфраструктури, роз’яснень по роботі в цей час. Багато міст це почали робити, щоб впливати на роботу місцевого бізнесу, допомагати або обмежувати його. А в області, як з’ясувалося вчора на нараді депутатів, їх просто не було.

Тому кожне місто та район самостійно виходять із ситуації хто як може, із лайками на всіх хто зверху, і хто їх кинув напризволяще. У результаті найкраща ситуація з заходами безпеки виявилася в Броварах, де за рахунок місцевого бізнесу та за участі волонтерів та місцевої влади, працює ціле медичне містечко.

Я розумію, що ситуація може відрізнятися від регіону до регіону, але в переважній більшості вона є однаковою: провал роботи президентської вертикалі (обласні адміністрації – районні адміністрації) під час кампанії по боротьбі з поширенням коронавіруса в Україні», – завершує експерт.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Список возможных убежищ для донецких беженцев расширился на две области

Жителей Донецкой области, которые прошли через эвакуацию могут найти убежище в ещё...

“Дія” опубликовала свой исходный код, где и как его получить?

Теперь государства, которым интересен опыт украинской цифровизации могут понять логику основного в...

Как назначить дату из “Дії” в календарь не выходя из приложения?

Получить государственные услуги так же просто, как заказать доставку, либо записаться на...

Единый номер спасения: принцип работы линии 112

Начиная с июля прошлого года в украинском государстве постепенно начали внедрять единый...