Пятница , 29 Март 2024
Общество

За порушення режиму самоізоляції оштрафовані 130 українців – МВС

За порушення режиму самоізоляції вже оштрафовані 130 громадян, які повернулись з-за кордону, повідомив у четвер, 2 квітня, заступник міністра Антон Геращенко. Штраф за порушення – 17 тисяч гривень.

“За порушення режиму самоізоляції на сьогодні вже оштрафовані 130 громадян з тих, хто повернувся з-за кордону і відмовився сидіти вдома 14 днів”, – сказав він.

Геращенко попередив, що поліція вибірково контролюватиме, чи дотримуються особи, які повернулися, режиму самоізоляції, оскільки тотальний контроль неможливий. “Будемо дзвонити їм і нагадувати про вимогу перебувати вдома, виїжджати з перевірками. Якщо людину не застанемо, складемо адміністративний протокол, а він потім заплатить штраф 17 тисяч гривень”, – додав заступник міністра.

Як повідомлялось, український уряд має намір посилити контроль за дотриманням обсервації і самоізоляції, а також обмежити відвідування парків і зон відпочинку. Серед основних нововведень, які зараз перебувають на стадії розгляду, визначення понять “самоізоляція”, “обсервація”, “обов’язкова ізоляція”. Для посилення контролю за поширенням інфекції планується ввести медико-санітарне спостереження за особами, які перебувають на обсервації або ізоляції. Обов’язкова 14-денна обсервація й ізоляція передбачена для всіх громадян, які прибувають в Україну після 28 березня.

Крім того, згідно з повідомленням Офісу президента, влада розглядає можливість введення більш жорстких карантинних заходів, зокрема ввести режим “всі в масках” з 6 по 24 квітня й обмеження кількості людей під час перебування на вулиці, оскільки на Великодні свята очікується пік захворюваності коронавірусу. Карантин в Україні продовжено до 24 квітня.

dw.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.