Пятница , 19 Апрель 2024
Общество

Денисова: В ОРДЛО є 150 підозр на коронавірус, а от тестів – немає

«За оперативною інформацією на окремих територіях Донецької та Луганської областей, не підконтрольних Уряду України, вже близько 800 осіб звернулися за медичною допомогою у зв’язку з гострою респіраторною вірусною інфекцією. З них близько 150 – госпіталізовані з підозрою на наявність пневмонії, зокрема двоє дітей 11 та 13 років перебувають під наглядом лікарів. Діагностувати коронавірусну інфекцію там досі неможливо через відсутність відповідних тестів у лікарнях», –  про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала омбудсмен Людмила Денисова.

«З початку 2020 року я отримала близько 1000 звернень від громадян України, які утримуються в установах виконання покарань розташованих на зазначених територіях. Вони скаржаться на незабезпечення належних умов тримання, ненадання медичної допомоги, жорстоке поводження та катування.

Наголошую, це грубі порушення норм національного законодавства України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН.

Водночас це недотримання «Переліку принципів, що стосуються поводження з особами, які перебувають в умовах несвободи, в контексті пандемії коронавірусної інфекції», ухвалених 20 березня 2020 року Європейським комітетом з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню.

В умовах стрімкого поширення респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 вкрай занепокоєна ситуацією щодо забезпечення прав і свобод громадян України, які лишилися проживати на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, та ув’язнених осіб, утримуваних в місця несвободи», – завершила Денисова.

«Вечірні Вісті»

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.

Какие болезненные симптомы никогда нельзя игнорировать? Предупреждение врачей

Боль - явный признак того, что со здоровьем происходит что-то не то.

Маск предложил ввести плату за первую публикацию в Twitter для борьбы с ботами

Илон Маск предложил борьбу против ботов в Твиттер благодаря плате за пост.