Пятница , 29 Март 2024
Общество

Опитування: 40% українців вважають, що карантинні заходи мають бути більш жорсткими

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) з 21 до 24 березня 2020 року провів опитування на тему  «Як українці дотримуються карантину» на онлайн панелі Inpoll (https://inpoll.org/).   Всього було опитано 402 респондента, що мешкають у всіх регіонах України (на підконтрольних територіях) за квотною вибіркою, що репрезентативна для міського населення України віком від 18 років, що користуються Інтернетом (приблизно 80% міського населення).

Результати дослідження показують, що майже 88% населення турбує тема поширення коронавірусу в Україні, з них 35% дуже сильно переймаються цим.  Ті, кого поширення вірусу не турбує, складають лише 6%.

На запитання «Як Ви вважаєте, заходи щодо забезпечення карантину в Україні повинні бути більш жорсткими, ніж зараз, менш жорсткими або ж вжиті заходи цілком адекватні?» відносна більшість (40%) відповіли, що заходи мають бути більш жорсткими.  Третина (33%) вважає, що заходи цілком адекватні.  22% вважають, що заходи повинні бути менш жорсткими, введено занадто багато непотрібних обмежень.  Тобто 75% опитаних підтримують введені заходи чи вважають, що вони мають бути ще більш жорсткими.

Незважаючи на високий рівень стурбованості і підтримку введених заходів, їх виконують далеко не всі, винятком є миття рук.  Зокрема, рекомендацію «виходити з дому тільки в разі крайньої необхідності» ніколи не дотримуються чи рідко дотримуються 15%  (завжди дотримуються 39%), 

Не одягають маску в громадських місцях 47%  (з них 23% через нестачу масок, а 14% вважають непотрібним), завжди одягають 23%.

Рекомендацію дезінфікувати мобільний та інші речі, повернувшись додому, не виконують чи рідко виконують 37% (завжди виконують 31%).

Рекомендацію «Торкатися кнопок ліфта і ручок дверей в рукавичках або серветкою» не виконують чи рідко виконують 54% (завжди виконують 21%).

Часто і ретельно миють руки майже всі, рідко виконують це лише 3%, виконують 97%, з них 73% завжди.

Не уникають чи рідко уникають контакту з іншими людьми 20% (завжди уникають 26%)

Також респонденти вказали  три проблеми і складнощі, які їх зараз найбільше турбують. На першому місці, природно, проблеми здоров’я близьких (65%), свого здоров’я (32%) та невизначеність ситуації (46%), далі фінансові труднощі (29%) та складність перебувати вдома (28%), відсутність міського транспорту (15%), загроза втратити роботу (9%), та неоплачувана відпустка (7%).

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.