Пятница , 19 Апрель 2024
Общество

Денисова: Захист медпрацівників нині має бути одним із ключових пріоритетів у діях держави

«У засобах масової інформації та соціальних мережах виявлено непоодинокі повідомлення про порушення права на безпечні умови праці, які мають місце в медичних закладах країни. Йдеться про медичних працівників інфекційних відділень лікарень, які не мають достатньої кількості спеціальних засобів індивідуального захисту та їх низьку якість», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише омбудсмен Людмила Денисова.

Більше того, зафіксовано випадок звільнення медичного працівника через відмову працювати в небезпечних для життя та здоров’я умовах.

Зауважую, що відповідно до частини четвертої статті 43 Конституції України кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці. Право працівників на здорові та безпечні умови праці гарантується також Кодексом законів про працю України (частина друга статті 2, стаття 153). У статті 6 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» закріплено право на охорону здоров’я та на безпечні й здорові умови праці. Відповідно до пункту «б» статті 77 зазначеного закону медичні працівники мають право на належні умови професійної діяльності.
Наголошую, що захист медичних працівників в умовах погіршення епідеміологічної ситуації має бути одним із ключових пріоритетів у діях держави.
Звертаюся до Міністерство охорони здоров’я України України та керівників обласних державних адміністрацій вжити заходів для забезпечення кожного працівника усіх медичних закладів країни засобами індивідуального захисту», – завершила Денисова.

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...

Что говорит о скором разрыве отношений? Объяснения психологов

Разобраться в отношениях бывает сложно, особенно, если происходят настораживающие либо странные вещи.

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.