Четверг , 28 Март 2024
Общество

Фармакологічна компанія Medicago оголосила про випуск вакцини-кандидата від коронавірусу

Канадська фармацевтична компанія Medicago заявила про виробництво вірусоподібних частинок (VLP) коронавірусу, що є першим кроком до розробки вакцини проти Covid-19, повідомляється сайті компанії.

Згідно з повідомленням, компанія виробила VLP за 20 днів після виділення гена SARS-CoV-2 (штаму вірусу, що спричиняє коронавірусну інфекцію), використавши запатентовану технологію на основі рослинної сировини.

Після завершення розробки вакцина повинна пройти доклінічні випробування на безпеку й ефективність. Випробування вакцини на людях Medicago планує після обговорень з організаціями охорони здоров’я – до літа (липень/серпень) 2020 року.

Компанія також використовує свою технологічну платформу для розробки антитіл до SARS-CoV-2 (які використовують для лікування інфікованих коронавірусом – ІФ) у співпраці з Науково-дослідним центром інфекційних захворювань при Університеті Лаваля, очолюваним доктором Гарі Кобінгером (Dr. Gary Kobinger), який допоміг розробити вакцину і лікування від лихоманки Ебола, за фінансової підтримки Канадського інституту досліджень у сфері охорони здоров’я (CIHR).

Medicago у 2009 році випустила вакцину-кандидата проти вірусу грипу H1N1 за 19 днів, у 2012 році виробила 10 млн доз моновалентної вакцини проти грипу протягом одного місяця для Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA). У 2015 році компанія Medicago також виробила моноклональні антитіла до лихоманки Ебола для Управління перспективних досліджень та розробок у галузі біомедицини (BARDA), що є частиною Міністерства охорони здоров’я та соціальних служб США.

ua.interfax.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.