Четверг , 28 Март 2024
Общество

Екран смартфона може “зберігати” живий вірус до 96 годин

Навигация по статье

Більшість випадків COVID-19 (2019-nCoV) є легкими, але розповсюдження вірусу відбувається швидко.йкращий спосіб запобігти його розповсюдженню досить простий: дотримуйтесь гігієни. Мийте руки не менше 20 секунд, а при кашлі прикривайте ніс і рот. Також намагайтеся уникати контакту з іншими людьми, які можуть бути хворими. Ці методи працюють, тому що крихітні краплі від кашлю та чихання можуть розповсюджувати новий коронавірус на відстань від метру до двох.

Якщо вони потраплять в дихальні шляхи іншої людини, вони можуть заразитися. Але вірус також може жити на поверхнях, іноді протягом декількох днів. Про це зазначає Рудра Чаннаппанавар (Rudra Channappanavar), імунолог, що вивчає коронавіруси в Центрі медичних наук Університету Теннессі. Зокрема скло, наприклад, екран смартфона може містити живі коронавіруси до 96 годин або чотири дні при кімнатній температурі.
Ці оцінки засновані на даних, зібраних під час спалаху атипової пневмонії у 2003 році і переданих до Світової організації охорони здоров’я. Два віруси є генетичними родичами: обидва заражають наші дихальні шляхи, мають єдиний ланцюг генетичного матеріалу (РНК). Вірус, що викликав спалах атипової пневмонії, технічно називається SARS-CoV, а новий вірус SARS-CoV-2.

Теоретично, заражена людина може кашлянути або чхнути біля вашого смартфона у транспорті чи в магазині. А потім ви випадково можете торкнутися поверхні, тобто самого вірусу, і потім торкнутися до носа або рота.


Екран смартфона постійно взаємодіє з нашими пальцями та щоками під час розмови. Дослідження, проведене фірмою Dscout, показало, що в групі з 94 чоловік, в середньому, вони брали свій телефон 2600 разів на день. Вони також приділили йому багато часу (гортання новин, соцмережі, перевірка електронної пошти) 76 разів на день. Інше невелике дослідження, проведене вченими з Університету Нового Південного Уельсу в Австралії, показало, що люди торкаються свого обличчя приблизно 23 рази на годину або 368 разів на день. У цьому дослідженні взяли участь тільки 26 студентів, але все ж: це звичайна звичка, яку більшість з нас роблять без роздумів.


Звісно, ми постійно піддаємося впливу вірусів і бактерій. Адже вони містяться на всіх поверхнях і навіть на нашій шкірі. Але, здебільшого, вони не роблять нас хворими. І все ж варто пам’ятати, що екран смартфона містить більше бактерій ніж дверна ручка туалету. Тож, не забувайте протирати свій смартфон дезінфікуючими серветками та частіше мити руки після громадських місць і менше торкатися обличчя.


pingvin.pro

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.