Пятница , 26 Апрель 2024
Общество

Евакуація українців з Китаю: як це відбуватиметься

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про детальну інструкцію з медико-санітарного контролю при евакуації громадян з китайського міста Ухань, де стався спалах нового коронавірусу. Команда екіпажу та медиків будуть використовувати одноразові костюми біологічного захисту, а пасажири їхатимуть в масках. Про це заявив на брифінгу в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

“Для цього була розроблена детальна інструкція про заходи медико-санітарного контролю при евакуації громадян. Основна ідея, яка лягає в основу цієї інструкції полягає в тому, що будь-яка особа, яке буде евакуйовуватися, вона розцінюється, як потенційно можливий випадок”, – сказав Ігор Кузін.

За його словами, по відношенню до осіб застосовуватись максимально обмежувальні заходи, не зважаючи на температурний контроль та засоби захисту.

“Ми розраховуємо на те, що екіпаж буде складатися з 16 осіб – це та кількість обслуговуючого персоналу, тобто пілоти, бортпровідники, техніки, які будуть безпосередньо займатися обслуговування повітряного судна. І також буде певний медичний персонал, який буде забезпечувати надання необхідної медичної допомоги – це три медпрацівника, два лікарі, одна медична сестра”, повідомив глава Центру.

“Планується, що увесь склад команди, який буде вилітати туди для потреб евакуації – вони будуть використовувати одноразові костюми біологічного захисту і вони також будуть використовувати інші засоби індивідуального захисту, відповідно до рекомендацій ВООЗ-у. Пасажири, які будуть евакуйовані – з ними буде проведений інструктаж з інфекційного контролю і вони будуть під час польоту перебувати в звичайних масках”, – зазначив Ігор Кузін.

Він додав, на випадок, якщо комусь на борту літака стане зле, або будуть проявлятися симптоми захворювання на коронавірус, існує спеціальний алгоритм по висадці і подальшим діям.

“Ми розраховуємо на те, що такі особи будуть проходити двократний температурний скринінг: перед посадкою, і це буде відповідальність влади Китаю, після того в них буде ще додатковий температурний скринінг перед приїздом сюди. Ні в які капсули таких осіб ніхто засовувати не буде. Для них буде виділено ще додаткові два автобуси, які спеціальним рейсом їх заберуть з трапу літака і повезуть до місця обсервації. Уся техніка, усе обладнання, яке буде використане для цього процесу – буде проводитися звичайна дезінфекція в посиленому режимі”, – сказав Ігор Кузін.

Він розповів, що за 3-4 години транспортний засіб або літак можна буде використовувати повторно без будь-яких ризиків. Водії автобуса також будуть використовувати костюми біологічного захисту. Окрім того, відбудеться заміна повітряних фільтрів на борту літака.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.