Вторник , 23 Апрель 2024
Общество

Евакуацію українців із Уханя переносять

Із 80 громадян України трохи більше половини очікують повернення на батьківщину з китайського Уханя, який став епіцентром коронавірусу. Вони вже понад тиждень сидять на валізах. Евакуювати їх мали ще на початку місяця, але усе затягується і причин не пояснюють. Наразі називають дату – вечір вівторка, 11 лютого.

Іван Кудацький із Уханя розповідає, що наразі постійно сидить вдома. Він виходить лише до магазину за продуктами, а контроль є на кожному кроці – температуру медики перевіряють при виході з дому, у магазині, й при поверненні додому. Повернення в Україну чекає з нетерпінням. “Ми заповнили заяви, що нас відправлять на карантин і буде неможливо відвідування наших близьких. Ми будемо повністю ізольовані – крім лікарів нас ніхто відвідувати не зможе і ми даємо на це згоду”, – розповів українець.

Де розміщуватимуть на карантин українців, у МОЗі поки ще не знають. Палат такого високого рівня ізоляції, які вже підготовлені в інших розвинених країнах, немає. Та вже є тест-системи, яких вистачить на перевірку до трьох десятків пацієнтів. Далі сподіваються на гуманітарну допомогу від ВООЗ або ж розроблять свої. “Система, яку ми розробляємо, йде повністю з внутрішнім контролем. Тобто ВООЗ розробила еталонний зразок вірусу. У кожному разі ви перевіряєте самі себе: спрацьовує він або ні”, – повідомив Олександр Коляда, один із розробників.

tsn.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...