Четверг , 28 Март 2024
Общество

Збільшення зарплати бодай на долар знижує рівень самогубств серед працівників

Вплив рівня мінімального розміру оплати праці (МРОП) на статистику самогубств оцінили епідеміологи з Університету Еморі. Американські вчені показали, що зарплата дійсно впливає на смертність від суїциду, хоча і не у всіх групах населення, пише Naked Science.

Дослідження проводилося на даних статистики по США, де рівень МРОП встановлюється федеральним урядом, проте кожен штат може скорегувати його в сторону підвищення. Статистичні дані були отримані з бази National Vital Statistics System, де збираються базові відомості про всі випадки смерті. Також автори враховували і інші економічні показники кожного штату, включаючи безробіття і величину ВВП.

Виявилося, що якщо серед недавніх випускників вузів взаємозв’язку між самогубствами і рівнем зарплати практично немає, то для людей із середньою і неповною середньою освітою (у віці від 18 до 64 років) зв’язок простежується істотний. За словами авторів, підвищення МРОТ на кожен долар призводило до зниження смертності від самогубств в цій групі на шість відсотків.

За даними ВООЗ, самогубства стали однією з найпомітніших причин смертності в сучасному суспільстві. На них припадає близько половини випадків загибелі від насильницьких причин серед чоловіків і понад 70 відсотків – серед жінок.

iod.media

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.