Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Як парламент затягував вирішення питання погашення заборгованості із зарплатні шахтарям

Минулого тижня мав би відбутися всеукраїнський страйк шахтарів. Тема стара й злободенна – гірнякам знову вчасно не виплачують зарплатню. На деяких шахтах затримка сягає чотирьох місяців.

Здавалося б, новий уряд вже пообіцяв виділити мільярд гривень на погашення заборгованості. Прем’єр Олексій Гончарук заявив, що вже 29 жовтня Верховна Рада має ухвалити у другому читанні зміни до  бюджету-2019. Згідно з ними 1 мільярд гривень буде виділено на погашення заборгованості гірникам державних шахт та… задля недопущення відключення шахт від електропостачання. Тобто борги по зарплатах шахтарям у повному обсязі вже не погасять. Адже олігархи, які постачають шахтам дорогу електроенергію, схочуть отримати свої грошики якомога швидше.

Але у вівторок зміни до держбюджету на 2019 рік не розглядали, перекинули це питання на четвер. І, здавалося б, можна було би поставити це питання одним із перших, щоб гірники якомога швидше отримали зароблене. Але ж ні. Законодавчу ініціативу запхали на задвірки порядку денного і не встигли розглянути.

А вже наступного дня, тобто 1 листопада, борг по зарплатах перед робітниками шахт виріс ще на 500 мільйонів і становить понад 1,5 мільярда гривень.

Зрозуміло, що руки законотворців кінець-кінцем дійшли до змін до держбюджету на 2019 рік. Але чи не є таке ставлення до болючих проблем шахтарів кращим доказом того, що слуги народу насправді себе такими не вважають. Для них це лише гарне словосполучення й одночасно назва фракції. Адже в них затримки по зарплатах немає, та й працюють вони в комфортних умовах. Так можна жити. А шахтарі? Шахтарі чекали та почекають ще…

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.