Вторник , 23 Апрель 2024
Общество

Вадим Івченко: Антирейдерський закон лише частково виключить проблему захоплень

Закон №1056-1 про боротьбу з рейдерством допоможе зменшити кількість незаконних захоплень об’єктів у країні, проте не усуне цю проблему.

Дивіться, у нас є три випадки рейдерства. Перше рейдерство – це фізичне, коли у людей щось забирають і так далі. Друге рейдерство – через судову систему і через виконавчу службу. А третє – через нотаріусів та реєстраційну службу. Так от, саме третю складову і елемент рейдерства ми фактично і виключаємо. Щоб не змінювалися реєстраційні документи, щоб не з’являлися “чорні” реєстратори, нотаріуси і так далі, і так далі. Тобто, фактично ми працюємо з третім. Але для того, щоб взагалі зникло рейдерство, звичайно, потрібно працювати з судами і судовими рішеннями, а потім їх виконанням через виконавчу службу. І друге – це, звичайно, правоохоронна система. Тобто, для того, щоб говорити про те, що зникло рейдерство, потрібно, щоб усі ці системи, мається на увазі: правоохоронна, судова, а також доступ і захист реєстрів, – боролися з рейдерством. Тоді можна сказати, що у нас в країні взагалі навіть натяку немає на рейдерство.

Частина цього закону була розроблена минулим скликанням Верховної Ради.

Ви знаєте, дві третини цього закону переписані з законопроекту, який в минулому скликанні був під номером 8121. Повинен сказати, що хороший закон. Він дійсно антирейдерський, він дійсно захищає права власності. І він дійсно відпрацьований з усіма – і профільними асоціаціями, і підприємцями, і хто там реєстрацією займається. Всіма відповідними організаціями в тому числі. Тому позитивно (до нього ставлюся – прим. ред.). Я радий, що такі законопроекти взагалі приймаються у Верховній Раді.

Про негативні сторони зараз не скажу. Я думаю, що немає, тому що вони стали б відомі відразу суспільству. Про негативні зараз не готовий розповідати.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура попросила звільнити від відповідальності за несплату податків фігурантів скандалу про розкрадання в оборонній сфері Андрія Рогозу і Віталія Жукова.

Вадим ІВЧЕНКО,
народний депутат від фракції «Батьківщина»,
«Ехо UA», 23 жовтня 2019р.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...