Пятница , 19 Апрель 2024
Общество

Олег Сенцов презентує в Києві книжку «Маркетер»

Сенцов зустрінеться у Києві зі своїми читачами та презентуватиме збірку малої автобіографічної прози «Маркетер», яка побачила світ у «Видавництві Старого Лева». Зустріч відбудеться 15 жовтня, у вівторок, о 19:00 в Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6).  

«Маркетер» – друга збірка автобіографічних оповідань Олега Сенцова, яку він написав, перебуваючи в ув’язненні. У ній автор розповідає про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, безгрошів’я – звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих, зміна цінностей, руйнування стереотипів, становлення, загартовування душі й характеру, любов, дружба, виживання і бізнес… Перша збірка оповідань Олега Сенцова називається «Жизня». Обидві книжки –  двомовні: оригінальні тексти, написані автором, опубліковані поруч із перекладом українською у виконанні Сергія Осоки. Книжки вийшли у «Видавництві Старого Лева» спільними зусиллями з Українським ПЕН.

«Я давно запланував книгу «Маркетер», вона довго визрівала, – розповідає Олег Сенцов. –  Коли у працівників колонії був період «зимових канікул», я зрозумів, що час цієї книжки настав. І так співпало: 11 оповідань з’явилось за 11 вихідних днів. Ця книжка в деякій мірі є продовженням «Жизні», де йшлося про моє дитинство, – тут описані 90-ті, мої студентські роки». Написаного від руки «Маркетера» Олег Сенцов передав через свого адвоката Анастасії Чорній, кастинг-директорці його фільмів, яка розшифрувала, набрала тексти і передала їх у видавництво. Роботу над книжкою «Маркетер» видавництво розпочало у червні, а друком вона вийшла у вересні.

 «Вечірні Вісті»

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...

Что говорит о скором разрыве отношений? Объяснения психологов

Разобраться в отношениях бывает сложно, особенно, если происходят настораживающие либо странные вещи.

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.