Суббота , 20 Апрель 2024
Общество

Юлія Тимошенко: Питання землі є найважливішим і має вирішуватися лише народом на референдумі (відео)

Сільськогосподарська земля є стратегічним ресурсом України. Спроби якнайшвидше її розпродати за спиною народу не мають нічого спільного з інтересами українців і мають бути негайно зупинені.

Про це Юлія Тимошенко наголосила в ефірі ток-шоу «Свобода слова з Савіком Шустером» на телеканалі «Україна», повідомляє ba.org.ua.

Лідер «Батьківщина» звернула увагу на те, що в запропонованому урядом законопроєкті про ринок землі містяться кілька небезпек. Зокрема, йдеться про продаж землі іноземцям – адже право на купівлю отримують і ті громадяни, які мають паспорти інших держав, і компанії із 100-відсотковим іноземним капіталом.

«Якщо відкрити ринок землі, як це пропонує уряд, великі міжнародні агрохолдинги, які вже зараз в оренді мають 7 млн гектарів, зроблять цю землю своєю власністю за безцінь», – застерегла вона.

Запровадженні законопроектом обмеження є лише формальними, вони дозволяють розподілити всю українську сільськогосподарську землю між двомастами найзаможнішими власниками, наголосила Юлія Тимошенко, додавши, що українські фермери не зможуть конкурувати на аукціонах на рівних з великими корпораціями.

Фактично йдеться про повторення сценарію ваучерної приватизації, внаслідок якої мільйони громадян залишилися без нічого, а Україна втратила більшу частину своєї промисловості, зауважила політик.

Тепер, за її словами, українців хочуть позбавити й землі, хоча жодна цивілізована, ринкова держава таким шляхом не йде.

«Недоторканний запас землі потрібен, для того щоб країна завжди мала запас продовольчої безпеки», – зазначила політик.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що єдиним продуктивним шляхом розвитку України є підтримка селянських та фермерських господарств. Земля має належати тим, хто на ній живе та працює, а власники паїв, які не хочуть господарювати на землі, повинні мати можливість продати їх державі чи місцевим громадам. Питання землі є найважливішим для майбутнього України і має вирішуватися лише народом на загальнонаціональному референдумі, наголосила лідер “Батьківщини”.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...

Прогноз погоди на вихідні 20–21 квітня: краще залишатися вдома

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде малоприємною — похмурою, дощовою, вітряною,...

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...