Понеділок , 6 Травень 2024
Суспільство

Як вибрати турецький рушник?

При виборі рушника необхідно звертати увагу на низку моментів.

Історично так склалося, що Туреччина славиться банними традиціями. А яка лазня може бути без м’якого, міцного рушника, що добре вбирає в себе? Тому не дивно, що махрові рушники з витягнутими нитками винайшли в Туреччині.

А в наш час Турецькі рушники славляться тим, що, як і раніше, їх виготовляють із вищих сортів бавовни та бамбука. Сучасні технології лише підвищили продуктивність та розширили асортимент, але не знизили якість продукції. Тому турецьким рушником не варто сумніватися. Залишається лише правильно вибрати турецьке рушник, щоб воно повністю задовольняло вашим запитам.

Основні критерії вибору

При виборі турецького рушника необхідно звертати увагу на:

  • Висоту ворсу.
  • Матеріал.
  • Густина.
  • Дизайн та фактуру.
  • Розмір.

Якщо з висотою ворсу все зрозуміло – від неї залежить м’якість і обсяг рушника, то інші параметри потрібно розглянути докладніше.

Матеріал рушника

Усі турецькі рушники можна розділити на:

  • Бавовняні. Це найпопулярніший матеріал. Відмінно вбирає вологу і не потребує особливого догляду. Рушник із цього матеріалу виходить м’яким міцним і не викликає алергію. А за його використання відчувається легкий масажний ефект.
  • Бамбукові. Це порівняно новий матеріал. Рушники з нього виходять надзвичайно ніжними на дотик і мають антибактеріальні властивості. Але догляд за ними складніший, ніж за бавовняними рушниками.
  • Змішані. При їх виробництві використовується суміш бавовни та бамбука. В результаті рушник з цього комбінованого матеріалу набуває кращих властивостей бавовни і бамбука.
  • Синтетичні тканини. Їх виготовляють із деревної целюлози. З цього матеріалу виходять м’які, зносостійкі, практичні та екологічно чисті рушники.

Дизайн та фактура

Кожному подобається витиратися гарним рушником. Тому дизайн кожен вибирає на свій смак, виходячи з особистих колірних переваг.

А ось щодо фактури, то вважається, що м’якість і обсяг повністю залежить від ворсу. Тому вибирайте рушник із ворсом не менше 5 мм. Ну і обов’язково перевірте якість нитки, посмикавши її. Вона не має вириватися.

Для виробництва махрового рушника використовується тканина із плетіння чотирьох ниток. Тому банні рушники з цього матеріалу мають щільність близько 400-600 г/м2. А, наприклад, велюровий рушник, хоч і пасе аналогічним способом, але потім підстригається. В результаті його густина становить 360-390 г/м2.

Розмір рушника

У виробництві рушників вже виробилися певні стандарти, виходячи з їх функціонального призначення. Тому виробляють рушники таких розмірів:

  • Туалетний рушник – 30х50 см.
  • Кухонний рушник – 50х70 см.
  • Рушник для рук, ніг чи обличчя – 50х90 см.
  • Пляжний або лазневий рушник – 70-100х140-200 см.
  • Рушники з великим розміром відносять до масажу. Крім великих розмірів, вони відрізняються ще й жорсткішим ворсом.

Догляд за рушником

Термін служби рушника залежить від правильного догляду за ним. Тому потрібно використовувати під час прання всі рекомендації виробника і проводити її виключно в делікатному режимі.

Щоб рушник не набув неприємного запаху, його потрібно обов’язково просушувати після використання. Але в процесі сушіння рушника потрібно стежити, щоб воно не пересушилося. Інакше порушиться його текстура, і рушник стане твердим.

Ось, мабуть, і все, що потрібно знати під час виборів турецького рушника.

Leave a comment

Залишити відповідь

Свежие новости

Погода

Related Articles

Маніпуляція у соціальних мережах, на яку траплявся кожен

Кожна людина неодноразово зустрічалася з відео чи постами, які викликали негативні емоції...

Військовослужбовці можуть отримати безкоштовне протезування зубів

Ветерани України, а також інші військовослужбовці можуть отримати безкоштовні послуги із протезування...

Чи можна засипати під телевізор? Шкода та користь

Вчені вже не раз проводили різні дослідження, намагаючись знайти відповідь на питання...

Прогноз погоди на вихідні 4–5 травня: з денним теплом і нічними заморозками

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде хмарною із проясненнями, проте дощі...