П’ятниця , 3 Травень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 31 грудня та 1 січня: сніг і мороз відкладаються на наступний рік

Этот Новый год запомнится украинцам плюсовой температурой и отсутствием осадков в большинстве регионов.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні буде переважно хмарною, місцями можливі невеликі дощі.

Погода в суботу 31 грудня

В останній день року в усіх регіонах країни очікується плюсова температура. У південних областях повітря прогріється до +6…+8 °С, у центральних, північних та східних — до +4…+7 °С. Святкової ночі середня температура повітря становитиме +2…+4 °С (лише на Черкащині та Кіровоградщині термометри покажуть близько 0 °С).

Протягом дня погода буде хмарною з проясненнями, у Луганській, Донецькій та Харківській областях може падати невеликий дощ.

Погода в неділю 1 січня

Рік розпочнеться з +11…+13 °С в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій та Чернівецькій областях та з +8…+11 °С у північних, центральних і частині східних областей. На Луганщині та Донеччині стовпчики термометрів піднімуться до +4…+7 °С.

Перший день січня буде хмарним із проясненнями, без опадів. Якщо пообіцяли собі розпочати рік зі спорту, це чудовий час для пішої прогулянки чи пробіжки.

Погода в понеділок 2 січня

Погода на початку тижня здивує практично квітневою погодою. Найтепліше буде в Івано-Франківській та Львівській областях — +12…+14 °С, а також у Рівненській, Волинській та Київській областях — +10…+12 °С. У південних регіонах України очікується +8…+11 °С, у центрі, на сході та півночі — +6…+9 °С.

День буде без опадів, з мінливою хмарністю на всій території країни. Що ж, погода хоч і не типова для січня, але вельми комфортна для будь-яких повсякденних справ і відпочинку.

Народні прикмети та вірування

Наші пращури вірили, що відсутність снігу 31 грудня віщує відлигу. Якщо у цей день вітер дув зі сходу, у найближчі кілька днів очікували теплої погоди, а північний вітер вказував на швидке похолодання.

Слов’яни особливо пильно стежили за погодою 1 січня. Якщо ніч була зоряною, чекали на багатий урожай ягід, а сильний вітер удень обіцяв наступного року багато горіхів. Теплий безсніжний день вказував на те, що така погода може протриматися щонайменше тиждень. А найсприятливішим природним знаком вважався іній на деревах — він віщував загалом сприятливий рік для сільського господарства.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Чому жінки не повинні боятися втратити чоловіка? Думка психолога

Жінки переважно завжди мають страх розставання зі своєю другою половиною.

Скільки українських шкіл вивчають російську мову як окремий предмет?

Станом на 20 липня 2023 року підконтрольній українській державі території працювало 10...

Чому ми ідеалізуємо партнера? Зауваження лікаря

Бачити найкращі риси у своєму партнері може бути чудовою рисою для будь-якої...

Як навчити дитину захищатися від буллінгу? Поради психолога

Практикуючий психолог відповіла на питання, що часто задається, про те, як потрібно...