П’ятниця , 23 Серпень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 24–25 серпня: спека поки не думає відступати

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних знову буде спекотною, а опади у вигляді короткочасних дощів пройдуть лише у чотирьох регіонах України.

Погода в суботу 24 серпня

Найспекотніше буде в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Луганській, Харківській та Донецькій областях — тут стовпчики термометрів піднімуться до +31…+33 °С (уночі — +19…+21 °С). У центральних, Одеській, Сумській і Полтавській областях очікується +29…+31 °С (уночі — +16…+19 °С), у решті регіонів — +26…+29 °С (уночі — +14…+16 °С).

Небо над переважною частиною території країни буде ясним, і лише в Запорізькій, Донецькій, Луганській і Харківській областях пройдуть короткочасні дощі з грозами. УФ-індекс з 12:00 до 14:00 буде дуже високим, тому, незважаючи на святковий день, постарайтеся в цей час перебувати у приміщенні чи затінку.

Погода в неділю 25 серпня

У неділю буде ще спекотніше. На півдні, південному сході та Харківській області термометри покажуть +33…+36 °С (уночі — +20…+23 °С), у східних, центральних і північних регіонах — +30…+33 °С (уночі — + 18…+20 °С), на заході України — +29…+31 °С (уночі — +16…+18 °С).

Сонце буде дуже активним, очікується лише невелика хмарність без опадів, тому обов’язково за 20 хвилин до виходу на вулицю наносьте на шкіру крем із SPF не менше 50 та PA++++. Захищайте голову крислатими капелюхами, очі — якісними сонцезахисними окулярами, а тіло — світлим вільним одягом із натуральної бавовни, льону чи шовку. Пийте воду кожні пів години маленькими порціями (близько 100 мл) — так ви зможете уникнути зневоднення та не перевантажите нирки.

Погода у понеділок 26 серпня

Початок тижня також буде виснажливо спекотним. У Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській та Житомирській областях очікується +32…+34 °С (уночі — +20…+22 °С). На решті території України термометри покажуть +30…+33 °С (уночі — від +16…+18 °С на заході та до +20…+22 °С на сході). Погода на початку тижня буде переважно малохмарною, короткочасні дощі можливі лише на Закарпатті та в Криму.

Народні прикмети та вірування

Безвітряний день 24 серпня віщував теплу ясну погоду протягом найближчих кількох тижнів. Багато горіхів і мало грибів у лісах «сигналізували» нашим предкам про майбутню холодну, але малосніжну зиму.

Якщо 25 серпня зранку мжичило, чекали на теплу осінь і пізню зиму, сильний дощ цього дня обіцяв коротке бабине літо, а сонячний день без опадів — дощовий початок вересня.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Bentley Continental GTC Speed: Ідеальний вибір для літнього сезону

Bentley Continental GTC Speed — це унікальний автомобіль, що є втіленням найкращих...

У Києві зростає кількість тяжких хворих на COVID-19

В українській столиці збільшується кількість тяжких випадків захворювання на COVID-19. За останню...

Військова комендатура повністю забезпечує життєдіяльність громадян Курської області

Українська держава демонструє відповідальність щодо міжнародних конвенцій під час проведення операції на...

Чи можуть власники нових автомобілів спростити процедуру оформлення?

Зареєструвати нове авто можна самостійно або доручити автосалону. В автосалонах можна оформити...