Четвер , 2 Травень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 17–18 грудня: коротке «побачення» зими з весною

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних вразить українців своїм розмаїттям — від відчутних морозів у західних та північних областях країни до весняного тепла на півдні та в Криму.

Погода в суботу 17 грудня

У суботу в Криму, Одеській, Херсонській та Миколаївській областях стовпчики термометрів піднімуться до нетипових для середини грудня +15…+18 °С, у Запорізькій, Дніпропетровській та Кіровоградській областях — до +12…+13 °С, Харківській, Донецькій, Луганській та Полтавській — до +8…+10 °С. Водночас у північних та західних областях України термометри покажуть від +4 до 0 °С.

Майже на всій території країни, крім південних областей, прогнозуються похмура погода та опади. У східних та центральних областях пройдуть невеликі дощі, а в західних та північних — дощ із мокрим снігом.

Погода в неділю 18 грудня

У Криму, Херсонській, Донецькій та Луганській областях у неділю повітря прогріється до +9…+11 °С, у Запорізькій — до +7…+9 °С, у Харківській, Миколаївській, Кіровоградській та Дніпропетровській — до +5…+7 °С, у Полтавській, Одеській, Черкаській — до +3…+5 °С. У північні регіони прийдуть невеликі морози (до -3 °С), у Київській та Вінницькій областях, а також на заході країни термометри покажуть до -3…-6 °С. Найхолодніше в неділю буде на Волині — до -9 °С.

При цьому на заході та півночі, а також у столичному регіоні пройде невеликий сніг, у центральних та північно-східних областях — дощі та сніг із дощем. Хмарно з проясненнями буде у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Тут удень можливі невеликі дощі.

Погода у понеділок 19 грудня

Новий тиждень розпочнеться з ясної погоди в усіх регіонах країни. У Криму, на Закарпатті, а також у південних регіонах та Запорізькій області термометри покажуть близько 0 °С. У решті областей погода на початку тижня буде досить морозною: у Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Полтавській та Вінницькій областях очікується -4…-6 °С, на решті території країни — до -8…-9 °С.

Народні прикмети та вірування

Якщо на Варвару, 17 грудня, вдаряли морози, наші предки чекали на холодну і пізню весну,  а похмура тепла погода незабаром передвіщала відлигу. Вночі дивилися на небо — яскраві зірки обіцяли морозну зиму, а хмари скупчувались до теплої погоди.

Савин день, 18 грудня, намагалися проводити вдома, у сімейному колі. Пили трав’яний чай і поглядали на вікна: запітніле скло свідчило про швидке потепління.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Чому жінки не повинні боятися втратити чоловіка? Думка психолога

Жінки переважно завжди мають страх розставання зі своєю другою половиною.

Скільки українських шкіл вивчають російську мову як окремий предмет?

Станом на 20 липня 2023 року підконтрольній українській державі території працювало 10...

Чому ми ідеалізуємо партнера? Зауваження лікаря

Бачити найкращі риси у своєму партнері може бути чудовою рисою для будь-якої...

Як навчити дитину захищатися від буллінгу? Поради психолога

Практикуючий психолог відповіла на питання, що часто задається, про те, як потрібно...