Вівторок , 7 Травень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 14–15 січня: і знову потеплішає

Морози спадуть, а подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +7 °С. Крім того, у багатьох регіонах погода на вихідні буде дощовою.

Погода у суботу 14 січня

На Старий Новий рік практично в усіх регіонах України середня денна температура становитиме близько 0 °С. В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях повітря прогріється до +3…+4 °С, на Закарпатті, Волині, Рівненщині, Львівщині, Івано-Франківщині та Тернопільщині — до +5…+7 °С.

На всій території країни буде хмарно з проясненнями, невеликі дощі з мокрим снігом пройдуть на заході країни.

Погода в неділю 15 січня

У неділю невеликі дощі з мокрим снігом очікуються в Донецькій, Луганській та Харківській областях — одягайтеся тепліше, через високу вологість буде некомфортно. Температурні показники в усіх областях будуть практично ідентичні суботнім.

Варто відзначити значний перепад денних та нічних температур у центральних, північних та східних областях країни. Вдень середня температура там становитиме близько 0 °С, а вночі знизиться до -4…-6 °С.

Погода в понеділок 16 січня

У понеділок невеликі дощі з мокрим снігом накриють усю західну Україну, а також Волинь, Житомирщину, Хмельниччину, Київщину, Сумщину та Чернігівщину. Мешканцям решти областей пощастить трохи більше — новий робочий тиждень вони розпочнуть із похмурої погоди, але без опадів.

У більшості регіонів, включаючи Донецьку та Луганську області, а також столицю, денна температура становитиме близько 0 °С, на півдні та в Запорізькій області — близько +2…+4 °С, на Закарпатті — +3…+5 °С.

Уночі на більшій частині території України стовпчики термометрів також покажуть близько 0 °С, лише у східних та частині центральних областей вони знизяться до -3…-4 °С.

Народні прикмети та вірування

Якщо у ніч на Василя, 14 січня, небо було зоряним, чекали на багатий урожай ягід. Іній на деревах обіцяв хороший медозбір, туман — чудовий урожай пшениці. Якщо весь день йшов сніг, то літо мало бути теплим і без дощів, якщо приходила відлига — холодним.

Снігопад на Сильвестра, 15 січня, вважався провісником урожайного року. А ввечері, на заході сонця, обов’язково дивилися на небо: сині хмари обіцяли швидку зміну погоди.

Leave a comment

Залишити відповідь

Свежие новости

Погода

Related Articles

Маніпуляція у соціальних мережах, на яку траплявся кожен

Кожна людина неодноразово зустрічалася з відео чи постами, які викликали негативні емоції...

Військовослужбовці можуть отримати безкоштовне протезування зубів

Ветерани України, а також інші військовослужбовці можуть отримати безкоштовні послуги із протезування...

Чи можна засипати під телевізор? Шкода та користь

Вчені вже не раз проводили різні дослідження, намагаючись знайти відповідь на питання...

Прогноз погоди на вихідні 4–5 травня: з денним теплом і нічними заморозками

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде хмарною із проясненнями, проте дощі...