Понеділок , 6 Травень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 11–12 березня: перепади температури та опади в більшості регіонів

Березень претендує на звання найбільш мінливого та непередбачуваного місяця року.

І цього разу погода на вихідні не потішить стабільністю: поки в одних регіонах потеплішає, в інші прийде похолодання. За даними Sinoptik.ua, в суботу Україну накриє дощами, а в неділю у деяких областях очікується мокрий сніг.

Погода в суботу 11 березня

Майже на всій території України субота буде теплою. У південних регіонах, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях удень очікується +12…+14 °С, у центральних областях, на Тернопільщині та Буковині — +10…+12 °С, на півночі, Волині, Закарпатті, а також у Львівській та Івано-Франківській областях — +7…+9 °С. Але погода буде похмурою, на всій території країни пройдуть дощі.

Уночі у більшості областей температура повітря становитиме +3…+6 °С. Лише на Сумщині та Чернігівщині буде близько 0 °С.

Погода в неділю 12 березня

На півдні, південному сході та сході пройдуть невеликі дощі, а в північних областях можливий мокрий сніг. У решті регіонів буде хмарно із проясненнями, без істотних опадів.

На Донеччині, Луганщині, Харківщині та у південних областях термометри покажуть +8…+11 °С. У решті регіонів буде прохолодніше: у центрі — +6…+8 °С, а на півночі та заході — лише +3…+5 °С.

Пам’ятайте, що в березні організму особливо потрібна підтримка — налягайте на вітамін С і намагайтеся щодня проходити щонайменше п’ять тисяч кроків незалежно від погоди!

Погода в понеділок 13 березня

Тиждень розпочнеться із мінливої хмарності по всій Україні, істотних опадів при цьому не передбачається. На півдні, сході та в центрі повітря прогріється всього до +5…+8 °С, у північних областях — до +4…+6 °С. А ось на заході країни потеплішає: в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій та Тернопільській областях стовпчики термометрів покажуть +9…+12 °С.

Уночі погода на початку тижня буде переважно морозною — до -3 °С, на Сумщині та Харківщині очікується до -5 °С.

Народні прикмети та вірування

Ранковий туман на Порфирія, 11 березня, віщував затяжну негоду, а снігопад — дощове літо. Польові роботи не розпочинали: вважалося, що весна поки що не вступила у свої права, тому все ще можливі морози.

На Прокопа, 12 березня, насамперед дивилися на небо: якщо хмари пливли повільно та високо, хороша погода мала прийти зовсім скоро. А розпущені верхівки верби давали надію на щедрий урожай.

Leave a comment

Залишити відповідь

Свежие новости

Погода

Related Articles

Чи можна засипати під телевізор? Шкода та користь

Вчені вже не раз проводили різні дослідження, намагаючись знайти відповідь на питання...

Прогноз погоди на вихідні 4–5 травня: з денним теплом і нічними заморозками

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде хмарною із проясненнями, проте дощі...

Ознаки неповаги, з якими стикаються всі

Часто можна зіткнутися з шанобливим ставленням до себе з боку іншої людини.

Чому жінки не повинні боятися втратити чоловіка? Думка психолога

Жінки переважно завжди мають страх розставання зі своєю другою половиною.