П’ятниця , 3 Травень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 1–2 квітня: хвиля весняного тепла пройде країною

За даними Sinoptik.ua, погода вихідними очікується по-справжньому весняною – здебільшого теплою, але мінливою, похмурою, місцями — з помірними дощами.

Нічні морози відступили, однак у деяких областях термометри покажуть близько 0 °С.

Погода в суботу 1 квітня

Після нещодавнього різкого похолодання з мінусовими температурами та снігопадами у суботу до більшості регіонів України повернеться весна. На півдні та в центрі повітря прогріється до +13…+15 °С, на решті території України — до +9…+12 °С. Уночі температура буде переважно плюсовою — до +3…+5 °С (на Закарпатті — +6…+8 °С). Лише у Харківській та Луганській областях термометри вночі покажуть близько 0 °С.

На всій правобережній Україні, а також на Чернігівщині в суботу пройдуть помірні дощі. На Сумщині, Харківщині, Донеччині, Луганщині, в Запорізькій, Полтавській та Дніпропетровській областях буде хмарно з проясненнями, опади малоймовірні.

До речі, 1 квітня у світі відзначають День птахів — чудова нагода провести час із родиною та друзями, повісивши в парку нові шпаківні та годівниці.

Погода в неділю 2 квітня

Наприкінці тижня дощі прийдуть до всіх регіонів України, крім Луганщини. У більшості областей очікується близько +10…+12 °С (на Одещині — до +15 °С). Найпрохолодніше буде на Волині, Львівщині, Рівненщині та Закарпатті — не більше +5…+7 °С. Уночі в Луганській та Харківській областях термометри покажуть близько 0 °С, на Волині, Полтавщині та у західних регіонах — +3…+5 °С. На решті території країни середня нічна температура становитиме +5…+7 °С.

Погода в понеділок 3 квітня

Перший квітневий тиждень розпочнеться з хмарної погоди без опадів. На Волині, Буковині та Закарпатті, а також у Рівненській, Житомирській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій областях буде прохолодно — лише +3…+5 °С удень та близько 0 °С уночі. У Києві, центральних та північних областях погода на початку тижня теж не потішить комфортним теплом — +7…+9 °С удень та до +4 °С уночі. Найтепліше буде на сході, південному сході та півдні — тут у понеділок повітря прогріється до +13…+15 °С (уночі — +3…+5 °С).

Народні прикмети та вірування

У перший день квітня, слов’яни вмивалися проточною водою і прали в річках одяг — вважалося, що цього дня вода позбавляла від усіх хвороб. Якщо ввечері на небі не було зірок, чекали на теплу погоду найближчими днями. Якщо ж до 1 квітня сніг остаточно танув, готувалися до врожайного року.

Тепло та сонце на Фотинію (Світлану), 2 квітня, віщували хорошу погоду найближчого тижня. А якщо цього дня йшов дощ, очікували на багатий урожай грибів.

Leave a comment

Залишити відповідь

Related Articles

Ознаки неповаги, з якими стикаються всі

Часто можна зіткнутися з шанобливим ставленням до себе з боку іншої людини.

Чому жінки не повинні боятися втратити чоловіка? Думка психолога

Жінки переважно завжди мають страх розставання зі своєю другою половиною.

Скільки українських шкіл вивчають російську мову як окремий предмет?

Станом на 20 липня 2023 року підконтрольній українській державі території працювало 10...

Чому ми ідеалізуємо партнера? Зауваження лікаря

Бачити найкращі риси у своєму партнері може бути чудовою рисою для будь-якої...