Вівторок , 30 Квітень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 30–31 березня: навпростець … у літо

Останній березневий вікенд принесе практично літнє тепло в усі регіони України.

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде ясною і без опадів, а термометри покажуть рекордні для кінця березня цифри.

Погода в суботу 30 березня

У суботу по всій Україні суттєво потеплішає. У східних областях, а також на Сумщині та Чернігівщині термометри покажуть +15…+18 °С (уночі — +5…+7 °С). На півдні та в центрі країни очікується +18…+21 °С (уночі — +6…+8 °С), на заході — +21…+24 °С (уночі — +7…+9 °С). Здається, погода занадто буквально сприйняла перехід на літній час: не забудьте, що вночі стрілки годинників будуть переведені на годину вперед.

День буде сонячним, без опадів. Ідеальний час, щоб відкрити сезон довгих піших і велосипедних прогулянок!

Якщо навесні вам традиційно надокучає поліноз, радимо почати користуватися сольовими назальними розчинами та антигістамінними препаратами — сезон цвітіння розпочався.

Погода в неділю 31 березня

Останній день березня буде сонячним і надзвичайно теплим для цієї пори, так що сміливо плануйте поїздки на пікнік, дачні клопоти або шопінг. Не забудьте «полегшити» свій гардероб і наносити на шкіру захисні засоби з SPF — сонце вже припікає.

У Сумській та Полтавській областях стовпчики термометрів піднімуться до +16…+18 °С, але буде досить вітряно. В інших північних і центральних регіонах країни, а також на півдні повітря прогріється до +18…+21 °С (уночі — +6…+7 °С). У західних областях можна вже вдягати футболки — тут синоптики прогнозують удень +22…+24 °С, а вночі — +7…+10 °С. Ось такий дивовижний стрибок із березня в червень!

Погода в понеділок 1 квітня

Квітень розпочнеться зі змінної хмарності без опадів. У Сумській, Чернігівській, Харківській і Полтавській областях очікується +16…+18 °С (уночі — +5…+7 °С). На сході, півдні та в центрі середня денна температура становитиме +19…+21 °С (уночі — +6…+9 °С). У західних регіонах погода на початку тижня буде літньою — +22…+24 °С (уночі — +7 °С).

Народні прикмети та вірування

За погодою 30 березня наші предки визначали, якими будуть квітень і травень. Якщо небо було ясним, чекали на сонячну весну і раннє літо. Цвітіння берез у цей час вказувало на те, що решта весни буде теплою і скупою на дощі.

Ясне зоряне небо ввечері та вночі 31 березня віщувало дощовий травень. А якщо в останній день березня здіймався сильний вітер, незабаром чекали на прихід справжнього літнього тепла.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Чому ми ідеалізуємо партнера? Зауваження лікаря

Бачити найкращі риси у своєму партнері може бути чудовою рисою для будь-якої...

Як навчити дитину захищатися від буллінгу? Поради психолога

Практикуючий психолог відповіла на питання, що часто задається, про те, як потрібно...

Чого ніколи не роблять успішних жінок?

Успішна жінка не просто два слова, як у суспільстві дехто вважає.

Усі українці мають право на безкоштовне протезування: куди слід звертатися?

Усі громадяни української держави, а не лише учасники бойових дій мають право...