Понеділок , 17 Червень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 25–26 травня: літо поступово вступає у свої права

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні потішить приємним теплом. І хоч у багатьох регіонах пройдуть короткочасні дощі, вони не зіпсують ваші плани на останній травневий вікенд.

Погода в суботу 25 травня

У суботу на більшій частині території країни очікується переважно ясна погода. Лише у Хмельницькій, Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій і Закарпатській областях небо буде хмарним, можливі дощі та грози.

У східних, центральних і північних регіонах України температура повітря вдень становитиме +22…+25 °С, уночі — +10…+13 °С. На півдні та заході стовпчики термометрів піднімуться до +24…+26 °С, уночі — до +13…+15 °С.

Погода в неділю 26 травня

У всіх регіонах очікується мінлива хмарність. У Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях пройдуть короткочасні дощі.

Удень температура повітря в середньому по країні становитиме +22…+25 °С (у Херсонській та Запорізькій областях трохи прохолодніше — +19…+21 °С). Очікувана середня нічна температура — +12…+15 °С, у Донецькій та Луганській областях – +10…+12 °С.

Погода в понеділок

Новий тиждень розпочнеться з мінливої хмарності та опадів у більшості регіонів: короткочасні дощі пройдуть у всіх західних областях (за винятком Волині), у центрі та на півдні України.

На Одещині термометри вдень покажуть +20…+22 °С, у решті регіонів — +23…+26 °С. Уночі в середньому по країні очікується +12…+14 °С, у західних областях — +9…+11 °С.

Подбайте про здоров’я!

У повітрі по всій території України відзначається висока концентрація пилку берези. Якщо ви схильні до алергії, радимо носити на вулиці медичну маску, щодня робити вологе прибирання в оселі, мити волосся після повернення з вулиці та використовувати назальні сольові розчини.

На вихідних по всій країні УФ-індекс в обідню пору становитиме 6. У цей час намагайтеся перебувати на відкритому сонці не більше 15 хвилин, носіть головний убір і користуйтеся косметичними засобами з SPF не менше 15.

Народні прикмети та вірування

Удень 25 травня слов’яни традиційно визначали погоду на літо. Сонячний ранок без вітру віщував виснажливу спеку, дощ чи похмуре небо — мокре літо.

Якщо до вечора 26 травня у повітрі активно роїлися комарі, восени чекали на багатий урожай. А дощ цього дня обіцяв дуже мінливу погоду протягом усього літа.

Leave a comment

Залишити відповідь

Related Articles

Який аналіз може врятувати життя будь-кого?

Кардіолог Ганна Солощенко рекомендує на регулярній основі робити ліпідограму.

Патрульні нагадали важливі правила купання на пляжах

Патрульна поліція Києва та ДСНС України нагадали основні правила безпеки на водоймах,...

Віктор Бронюк висловився про путіністок Лорак та Повалій

Лідер групи "ТІК" різко висловився про виконавиць-запроданок Ані Лорак та Таїсію Павлій.

Яка жіноча спідня білизна шкодить здоров’ю?

Зазвичай люди в магазині вибирають гарну спідню білизну, не замислюючись про те,...