Неділя , 19 Травень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 2–3 березня: весна приходить із заходу

Першого березневого вікенду в Україні очікується типова для початку весни погода.

За даними Sinoptik.ua, дні будуть хмарними, але без опадів — якщо у планах були прогулянки чи далекі поїздки, погода у вихідні не завадить. У всіх регіонах денна температура буде плюсовою, а вночі лише в деяких частинах країни очікується 0 °С.

Погода в суботу 2 березня

У суботу синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. На сході та півночі повітря вдень прогріється до +5…+8 °С (уночі — близько 0 °С), на півдні та в центрі — до +9…+11 °С (уночі — +2…+4 °С). Найтепліше буде в західних областях країни — тут удень очікується +12…+14 °С, уночі — +5…+7 °С.

У Запорізькій області на вулиці може відчуватися прохолодніше, ніж буде насправді, через сильний вітер (до 10 м/с), тому не поспішайте знімати зимові куртки та шапки.

Щоб початок весни не минув під знаком застуд та апатії через ослаблений за зиму імунітет, пропийте курс вітамінів, більше рухайтеся і дихайте свіжим повітрям, збільшіть у раціоні частку горіхів, сухофруктів, часнику та імбиру, натуральних кисломолочних продуктів і зеленого чаю.

Погода в неділю 3 березня

У неділю погода не зміниться — сонце періодично виглядатиме з-за хмар, опадів не передбачається. До речі, цей день у світі присвячено дикій природі, тому, якщо у вас поки що немає особливих планів, можете влаштувати сімейний похід до зоопарку й побачити, як весну зустрічають хвостаті, зубаті та сумчасті.

На сході, півночі та в центрі України температура вдень становитиме +5…+8 °С, уночі — близько 0 °С. На сході та південному сході стовпчики термометрів піднімуться до +8…+10 °С (уночі — близько 0 °С), на заході країни — до +10…+12 °С (уночі — +5…+7 °С).

Погода в понеділок 4 березня

Новий тиждень розпочнеться з невеликої хмарності. У східних і північних регіонах очікується до +6…+9 °С удень, уночі — близько 0 °С. У центрі термометри покажуть +8…+11 °С, на півдні та заході України — +10…+13 °С. Парасольки знову не знадобляться — погода на початку тижня буде без опадів. А от про засоби з SPF забувати не варто, ультрафіолетовий індекс поступово зростає.

Народні прикмети та вірування

Удень 2 березня птахів підгодовували вівсянкою, щоб задобрити весну, а також спостерігали за хмарами: якщо вони були перистими, справжнє тепло було не за горами.

Сонячний ранок 3 березня вважався прикметою похолодання, а хмари у небі обіцяли нічні морози. А от птахи, що активно галасували цього дня, навпаки, вважалися вірною ознакою потепління.

Leave a comment

Залишити відповідь

Related Articles

Які безкоштовні ліки можуть отримати українці та де їх взяти?

Мешканці української держави мають право на отримання безкоштовних лікарських засобів.

Скільки десятків тисяч гривень може коштувати стара лялька?

Деякі іграшки, яким багато років, особливо це стосується різних ляльок, можуть стати...

Анатолій Шкрібляк: Фонд “Надія” передав медичне обладнання для східної України

Фонд "Надія" разом з Анатолієм Шкрібляком та благодійним фондом Дениса Парамонова надали...

Скільки українців дивляться російський YouTube? Дані статистики

Жителі української держави продовжують дивитися контент, який створюють жителі Російської Федерації, або...