Неділя , 29 Вересень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 15–16 червня: дощі майже по всій Україні

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде ясною лише на заході країни, в решті областей очікуються опади різної інтенсивності.

При цьому температура повітря буде вельми комфортною.

Погода в суботу 15 червня

У суботу в Житомирській, Київській, Чернігівській, Луганській, Одеській і Запорізькій областях можливі невеликі дощі протягом дня. У Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Полтавській, Харківській, Кіровоградській, Сумській, Черкаській та Дніпропетровській областях пройдуть сильні дощі (місцями зливи) з грозами. Опадів не передбачається лише у західних регіонах України.

Повітря в Херсонській, Запорізькій та Луганській областях прогріється до +26…+28 °С (уночі — до +18…+21 °С), в інших південних і східних областях — до +22…+25 °С (уночі — +17 …+19 °С). У центральних, північних і західних регіонах очікується +20…+23 °С (уночі — +11…14 °С).

Погода в неділю 16 червня

І в неділю без парасольок мало кому вдасться обійтися. Практично на всій території країни, крім Закарпаття, Львівщини, Чернівецької, Волинської, Тернопільської, Вінницької та Івано-Франківської областей, небо затягне хмарами. У Рівненській, Хмельницькій і Миколаївській областях пройдуть короткочасні дощі, в решті регіонів — сильні дощі з грозами.

У більшості областей термометри покажуть +24…+26 °С. Трохи прохолодніше буде лише у Сумській, Чернігівській, Харківській, Полтавській і Черкаській областях — +20…+22 °С.

Погода у понеділок 17 червня

Майже по всій Україні погода на початку тижня буде похмурою і дощовою. У центрі очікуються невеликі короткочасні дощі, на сході, півночі та заході — помірні опади. І лише в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях небо буде ясним.

Середня температура повітря вдень на півдні, у Запорізькій, Дніпропетровській, Чернівецькій і Закарпатській областях становитиме +27…+29 °С (уночі — +16…+19 °С). На півночі країни стовпчики термометрів піднімуться до +23…+26 °С (уночі — до +14…+16 °С), у решті регіонів — до +25…+27 °С (уночі — до +13…+16 °С).

Народні прикмети та вірування

Якщо сонце надвечір 15 червня заступали хмари, найближчими днями готувалися до негоди. А дощ у цей день вважався вірною ознакою «грибного» літа.

Удень 16 червня наші предки вивішували на вітру речі хворого члена сім’ї, оскільки вірили, що це надійний спосіб якнайшвидше позбутися недуги. Мав значення і напрямок вітру. Так, південний вітер за похмурої погоди вважався провісником урожайної осені.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Хто святкує День янгола 28 вересня?

28 вересня 2024 року святкується День ангела для володарів імен Валентин, В’ячеслав,...

Яке свято святкують 27 вересня?

Сьогодні, 27 вересня, православні віруючі України відзначають день пам’яті святих мучеників Калістрату...

За день енергетики повернули світло 16 тисячам сімей після атак

25 вересня енергетики відновили електропостачання майже для 16 тисяч сімей у Донецькій,...

Відстрочки від мобілізації діятимуть до 9 листопада

Відстрочки від мобілізації діють до 9 листопада, коли діятиме новий указ про...