Середа , 17 Липень 2024
Суспільство

Анатолій Шкрібляк: Фонд “Надія” передав медичне обладнання для східної України

Анатолій Шкрібляк: Благодійна допомога медичним закладам на сході України

З перших днів повномасштабного вторгнення благодійний фонд молодіжної ініціативи “Надія” спільно з благодійним фондом Дениса Парамонова та президентом Budhouse Group Анатолієм Шкрібляком надають системну допомогу медичним закладам України. Особлива увага приділяється лікарням у прифронтових регіонах та мобільним військовим шпиталям на Донеччині.

Протягом останнього місяця фонд “Надія” придбав і передав десять портативних апаратів для непрямого масажу серця Easy Pulse Schiller (Швейцарія) у шпиталі Харківщини та Донеччини. Це обладнання дозволяє медикам швидко та ефективно проводити серцево-легеневу реанімацію як у стаціонарах, так і в польових умовах.

На запит військових медиків фонд “Надія”, за підтримки Анатолія Шкрібляка та фонду Дениса Парамонова, обладнав на Донеччині три кабінета гостроскопії Fuji (Японія), які допомагають лікарям рятувати від кровотеч шлунка та кишківника. Крім того, у лікарнях Донеччини, наближених до лінії зіткнення, встановили три апарати Prismaflex, що використовуються для гемодіалізу та рятування кінцівок з посттурнікетним синдромом.

“Від запиту військових медиків до моменту передачі обладнання проходять лічені тижні, інколи – дні. Ми розуміємо, що кожен день очікування може коштувати життя захисника чи захисниці, тому докладаємо зусиль, аби доставляти обладнання швидко і саме туди, де воно найбільше потрібне,” – зазначив Євген Хмара, амбасадор БФ молодіжної ініціативи “Надія”.

Два нові апарати штучної вентиляції легенів передали в Обласну клінічну лікарню імені Мечникова, ще один – у Дніпропетровську лікарню швидкої допомоги. Також у лікарні на Сході волонтери доставили аналізатор газів крові (Siemens Heathcare, Австрія) та ультразвуковий датчик.

“Наші хлопці, які на передовій, завжди говорять: кожен має виконувати свою місію, і тоді ми прийдемо до миру та перемоги. Наша місія — допомагати лікарям рятувати життя. Тому я особисто з благодійниками їздимо на Схід і передаємо критичне обладнання, якого немає на фронті, в шпиталях, в наших лікарнях та медичних інститутах. Кожен такий візит – це не лише піклування про поранених, це і колосальна підтримка для медиків, які працюють в дуже непростих умовах. Допомагати їм рятувати життя – це наша місія і наша задача під час війни,” — резюмував Валерій Дубіль, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань здоровʼя нації.

Анатолій Шкрібляк, президент Budhouse Group, додав: “Ми продовжуємо підтримувати наших захисників і медичні установи на передовій, надаючи їм найсучасніше обладнання. Це не просто благодійність, це наш внесок у майбутнє України.»

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

У МОЗ назвали локальні “суперфуди”

В українських магазинах і навіть, можливо, у ваших коморах є "суперфуди".

Прогноз погоди на вихідні 13–14 липня: випробування спекою

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде виснажливо спекотною, а опади ймовірні...

В українських школах з’явиться новий предмет

Починаючи з вересня 2024 року, у школах української держави почнуть викладати новий...