Пятница , 19 Апрель 2024
Спорт

Мессі побив рекорд Пеле за кількістю забитих голів за один клуб, який тримався понад 40 років

Ліонель Мессі забив свій 644 гол за футбольний клуб “Барселона”, побивши рекорд бразильського футболіста Пеле за кількістю забитих м’ячів за один клуб. Рекорд Пеле тримався понад 40 років.

Свій рекордний гол Мессі забив під час матчу з “Реал Вальядолідом” у чемпіонаті Іспанії. Лише три дні тому Мессі зрівнявся з Пеле у кількості голів, 643, за один клуб, інформує Нromadske.ua.

Сам аргентинець уже заявив, що ніколи не думав, що зможе побити рекорд Пеле.

Я дякую всім, хто мені допомагав упродовж багатьох років: моїм товаришам по команді, родині, друзям і всім іншим, хто підтримує мене щодня“, – написав він.

 

Аргентинський футболіст грає за іспанський футбольний клуб із 2003 року. Перший свій гол він забив у 2005 році у матчі проти “Альбасетем. Цьогоріч Мессі планував покинути команду, але згодом передумав. Бразильський футболіст Пеле забив 643 м’ячі, коли з 1956 по 1974 рік грав за клуб “Сантос”.

Трохи більше про Мессі

Аргентинець вважається одним із найкращих (а часто – найкращим) футболістів в історії цієї гри. Мессі є вихованцем “Барселони”, всю кар’єру він виступав лише за цей клуб.

З каталонським клубом Мессі вигравав усі можливі турніри: чемпіонат Іспанії (10 разів), Лігу чемпіонів (4), Кубок Іспанії (6), Клубний чемпіонат світу (3). Також він є рекордсменом всіляких бомбардирських показників, щосезону забиває неймовірну кількість голів і віддає безліч гольових передач. Так, Мессі шість разів отримував премію “Золотий м’яч” як найкращий футболіст – найбільше в історії.

Зі збірною Аргентини у нього склалося не так успішно, Мессі виграв лише Олімпійські Ігри (футбольна Олімпіада мало цінується, там грає молодь), а от чемпіонат світу та Кубок Америки (аналог Євро у Південній Америці) йому не підкорилися.

До фіналу Кубка Америки аргентинець виходив тричі, але тричі програв, тому має 3 срібні медалі. У 2014 році збірна Аргентини разом із Мессі дійшла до фіналу чемпіонату світу, але програла Німеччині.

Зокрема, це один з головних аргументів тих, хто не вважає Мессі найкращим в історії. Мовляв, його земляк Дієго Марадона, який нещодавно помер, зміг виграти для країни чемпіонат світу, а Мессі – ні, тому він і не може називатися найкращим. До слова, вічний конкурент Мессі португалець Кріштіану Роналду (якого багато хто вважає найкращим) також не вигравав чемпіонат світу. Проте одне Євро португалець таки виграв – 2016 року.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...

Фьюри поразил фанатов перед боем против Усика

Обладатель пояса WBC в категории супертяжёлого веса показал упорные тренировки.

Доминация “Шахтёра”: абсолютная победа над “Минаем”

Донецкий "Шахтер" смог победить закарпатский "Минай" в 21 туре украинской Премьер-лиги.