Четверг , 25 Апрель 2024
Спорт

Клички можуть повернутися у бокс через Майка Тайсона, – експерт

28 листопада в Лос-Анджелесі, США, на арені Staples Center легенди боксу 54-річний Майк Тайсон і 51-річний Рой Джонс-молодший провели виставковий боксерський поєдинок. Він складався з восьми раундів по дві хвилини і завершився унічию. Виграли організатори шоу, боксери, глядачі. Програв лише сучасний бокс.

Хто б подумав, що боксерський спаринг стане головною подією 2020 року у світі боксу через більш ніж два десятиліття після того, коли на зустріч цих суперників був найбільший попит, пише боксерський оглядач Василь Танкевич, для Gazeta.ua.

Платну трансляцію спарингу знаменитостей в США подивилися від 1,2 до 1,5 млн глядачів – неймовірні цифри, які перевершують переважну більшість показників за участі діючих зірок боксу. Реванш Тайсона Ф’юрі та Деонтея Вайлдера після інтригуючої нічиї в першому бою, для порівняння, придбали 850 тисяч глядачів.

Головний магніт у поєдинку – Майк Тайсон та його суперник мали гарантовано заробити, відповідно, $10 і $3 млн. Відсоток від продажу PPV (плати-і-дивись) суттєво збільшить ці суми.

Ну і у виграші залишились фанати. Багато з них уперше побачили бій кумирів в реальному часі. А вболівальники з досвідом “задовольнили” своє почуття ностальгії за старими боксерськими часами. Ясно, Тайсон і Джонс були дуже далекими до своїх пікових кондицій. Але хто від них цього чекав? Ветерани відбоксували у хорошому темпі, точно не відбували номер і, думається, дали людям те, що вони хотіли побачити.

Бій показав, що подібні шоу є затребуваними серед уболівальників. І ясно, що вони продовжуватимуться. Той же Тайсон заявив, що збирається боксувати кожні два місяці. Першим в черзі є інша американська легенда – 58-річний Евандер Голіфілд. У 1996 і 1997 він двічі перемагав “Залізного”.

А далі, на четвертому і п’ятому місцях, у рейтингу букмекерів серед найімовірніших суперників Тайсона у 2021 році йдуть Володимир і Віталій Клички. Нинішній міський голова Києва багато разів заявляв, що хоче зустрітися з Майком. У 2004 році навіть велися перемовини про їхній бій, але на перешкоді стала поразка американця від британця Денні Вільямса. За багато років після того обидва таки можуть зустрітися в рингу. Хоч і у несправжньому бою. А кожен собі зможе дофантазувати на основі побаченого, як би все склалося в “реалі” у їхні найкращі роки.

Василь ТАНКЕВИЧ, для Gazeta.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Костюк обыграла третью ракетку мира и вышла в полуфинал WTA 500

Теннисистка украинского происхождения Марта Костюк во время турнира WTA 500, проходящего в...

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...