Вторник , 19 Март 2024
Спорт

Клички можуть повернутися у бокс через Майка Тайсона, – експерт

28 листопада в Лос-Анджелесі, США, на арені Staples Center легенди боксу 54-річний Майк Тайсон і 51-річний Рой Джонс-молодший провели виставковий боксерський поєдинок. Він складався з восьми раундів по дві хвилини і завершився унічию. Виграли організатори шоу, боксери, глядачі. Програв лише сучасний бокс.

Хто б подумав, що боксерський спаринг стане головною подією 2020 року у світі боксу через більш ніж два десятиліття після того, коли на зустріч цих суперників був найбільший попит, пише боксерський оглядач Василь Танкевич, для Gazeta.ua.

Платну трансляцію спарингу знаменитостей в США подивилися від 1,2 до 1,5 млн глядачів – неймовірні цифри, які перевершують переважну більшість показників за участі діючих зірок боксу. Реванш Тайсона Ф’юрі та Деонтея Вайлдера після інтригуючої нічиї в першому бою, для порівняння, придбали 850 тисяч глядачів.

Головний магніт у поєдинку – Майк Тайсон та його суперник мали гарантовано заробити, відповідно, $10 і $3 млн. Відсоток від продажу PPV (плати-і-дивись) суттєво збільшить ці суми.

Ну і у виграші залишились фанати. Багато з них уперше побачили бій кумирів в реальному часі. А вболівальники з досвідом “задовольнили” своє почуття ностальгії за старими боксерськими часами. Ясно, Тайсон і Джонс були дуже далекими до своїх пікових кондицій. Але хто від них цього чекав? Ветерани відбоксували у хорошому темпі, точно не відбували номер і, думається, дали людям те, що вони хотіли побачити.

Бій показав, що подібні шоу є затребуваними серед уболівальників. І ясно, що вони продовжуватимуться. Той же Тайсон заявив, що збирається боксувати кожні два місяці. Першим в черзі є інша американська легенда – 58-річний Евандер Голіфілд. У 1996 і 1997 він двічі перемагав “Залізного”.

А далі, на четвертому і п’ятому місцях, у рейтингу букмекерів серед найімовірніших суперників Тайсона у 2021 році йдуть Володимир і Віталій Клички. Нинішній міський голова Києва багато разів заявляв, що хоче зустрітися з Майком. У 2004 році навіть велися перемовини про їхній бій, але на перешкоді стала поразка американця від британця Денні Вільямса. За багато років після того обидва таки можуть зустрітися в рингу. Хоч і у несправжньому бою. А кожен собі зможе дофантазувати на основі побаченого, як би все склалося в “реалі” у їхні найкращі роки.

Василь ТАНКЕВИЧ, для Gazeta.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Доминация “Шахтёра”: абсолютная победа над “Минаем”

Донецкий "Шахтер" смог победить закарпатский "Минай" в 21 туре украинской Премьер-лиги.

Печальное завершение: “Прометей” проиграл “Бургу” в четвертьфинале Еврокубка

Слобожанский "Прометей" проиграл французскому "Бургу" во время плей-оффа Европейского кубка 2023-2024.

Борьба с лишним весом: Упражнение, которое ускоряет процесс похудения

Лишний жир в районе живота беспокоит многих людей по всему миру.

Серебряные медали и гордость: Кропивницкие стрелки на пьедестале в Киеве

Стрелки из Кропивницкого одержали второе место на всеукраинском турнире, который проходил в...