Вторник , 23 Апрель 2024
Спорт

“Ми є одним народом”, – Усик і Ломаченко знялися у фільмі про дружбу з росіянами

У документальному фільмі, створеному РПЦ та Московським патріархатом в Україні, знялися українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко. Спортсмени розповідають про свою дружбу з росіянами та заявляють, що українці й росіяни – “єдиний народ”.

Фільм “Здрастуй, брате! Христос воскрес” створили спільними зусиллями російський монастир РПЦ “Корсунська Князь-Володимирська чоловіча пустинь” та українська Києво-Печерська лавра, яка належить УПЦ Московського патріархату. Про це повідомляє 24 канал.

У фільмі взяли участь українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко, а також російські спортсмени – боксер Олександр Трубніков і боєць рукопашного стилю Олексій Назаров. Фігурують у стрічці й різні священнослужителі, зокрема – митрополит УПЦ Московського патріархату Онуфрій.

У описі до відео, опублікованого в ютубі, мовиться:

“Фільм розповідає про віру, дружбу, братів у Христі відомих українських боксерів чемпіонів світу Василя Ломаченка, Олександра Усика і російських спортсменів. У нелегкі часи для канонічної православної церкви України бійці залишаються відданими Богу, вірі, вітчизні!”

Дійсно, у фільмі Ломаченко розповідає, що у нього було і є не лише багато суперників, але й друзів та родичів у Росії: “Я просто не можу перестати з ними спілкуватися, бо мені сказали, що це країна, яка воює з нашою країною. Це, чесно кажучи, не вкладається в моїй голові”.

“По суті, ми є одним народом. Для мене з дитинства не було поняття “Росія”, “Україна”, “Білорусь”. Для мене не було поняття, що це інші люди, або інша країна, що є межа якась. Я весь час думав, що ми єдиний народ”, – переконаний Василь Ломаченко.

“Ми – православні християни й усі живемо на одній землі. А сьогодні нам намагаються підмінити всі принципи й віру”, – додає український спортсмен.

Олександр Усик у фільмі також висловлюється з цього приводу та каже, що не припинить дружити з кимось із Росії, бо хтось “ділить портфелі”.

24tv.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Костюк обыграла третью ракетку мира и вышла в полуфинал WTA 500

Теннисистка украинского происхождения Марта Костюк во время турнира WTA 500, проходящего в...

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...