Пятница , 29 Март 2024
Спорт

Кьорлінг може стати новим сімейним захопленням українців!

Вчора було відкрито перший Кьорлінг хол у столиці! Dream town став місцем, де народжуватимуться майбутні олімпійські чемпіони України з кьорлінгу!

«Ця подія безумовно додасть яскравих емоцій, нових позитивних спогадів у кожну сім’ю. Дозволить залучити бабусь і дідусів до спортивного захоплення родини. До слова, найстаршому гравцю чемпіонату світу 75+!

Спорт чесних і шляхетних! Розвиває всі групи м’язів, покращує увагу і координацію рухів. Гуртує організм. А за традицією, команда переможців пригощає команду переможених)!

Враховуючи весь цей позитив, і те, що кьорлінг не потребує особливої фізичної підготовки, наш жіночий рух «За сімейні цінності» вирішив зробити традиційними і проводити «Дні сімейного кьорлінгу», а в кінці 2020 року – перші сімейні змагання з кьорлінгу у Кьорлінг холі в Dream town.

Більш того, ми завжди задавались питанням, як допомогти в сучасному світі людям знайомитись? Звичайно, треба шукати спільні захоплення!

Саме тому, другою нашою ініціативою стала – «День знайомст із кьорлінгом», на які ми запрошуватимемо жінок і чоловіків, які надають перевагу активному і здоровому способу життя.

До слова, у 2018 року до програми зимової Олімпіади було включено змагання з кьорлінгу в змішаних парах.

Переконані, що кьорлінг може допомогти не лише знайомитись, створювати сім’ї, а й сприятиме появі нових олімпійських пар України!

Правила дуже прості.
Хто може займатися кьорлінгом: ВСІ! Від 11 років і до 75+
Що потрібно, щоб спробувати?

1 Бажання сім’єю провести час разом, спробувати новий для України олімпійський вид спорту.

2 Спортивний костюм і зручні кросівки. У Кьорлінг холі Вам видадуть слайдери – це спіціальні «калоші», підошва одного із яких – гладка (для легкого ковзання), а другого ширшава – для балансування на льоду (розмір слайдерів від 35 до 46). Гладкий слайдер одягається на ліву ногу, якщо гравець, як більшість, правша.

3У команді має бути, або 2, або 4 гравці. Кожній із команд видається по 8 камінців одного кольору. Цікаво, що камінь важить 20 кг і виготовляється лише в Шотландії, на Батьківщині кьорлінгу, + щітку для свіпінгу.

4 Гравець відштовхується від стартової колодки і розганяє камінь по льоду. Його завдання зробити так, аби камінь зупинився в певному місці або ж, щоб камінь супротивників було вибито із залікової зони. Решта учасників команди можуть терти лід перед каменем, використовуючи спеціальні щітки. А капітан, стоячи біля «мішені» може направляти свою команду.

5 Виграє та команда, чий камінь опинився ближче до центру. Вона отримує по 1 очку за кожен камінь, що розташовано до центру ближче, ніж камінь суперника.

Голова Національної федерації кьорлінгу Олексій Перевезенцев у своєму вітальному слові побажав нових емоцій, нових вражень, нових команд, нових перемог і олімпійського майбутнього українському кьорлінгу! Він став ініціатором створення цього чудового спортивного майданчику в Києві – для підготовки українських команд і для знайомство із кьорлінгом всіх зацікавившихся!

Хай ці побажання здійсняться! Хороші справи мають бути не лише помічені, а й підтримані!», – про це повідомляє у Фейсбуці Міжнародний жіночий рух “За сімейні цінності”.

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Фьюри поразил фанатов перед боем против Усика

Обладатель пояса WBC в категории супертяжёлого веса показал упорные тренировки.

Доминация “Шахтёра”: абсолютная победа над “Минаем”

Донецкий "Шахтер" смог победить закарпатский "Минай" в 21 туре украинской Премьер-лиги.

Печальное завершение: “Прометей” проиграл “Бургу” в четвертьфинале Еврокубка

Слобожанский "Прометей" проиграл французскому "Бургу" во время плей-оффа Европейского кубка 2023-2024.