Неділя , 12 Травень 2024
Джерело – safetradebinaryoptions.com
Різне

Як вибрати гаманець для криптовалюти?

Криптовалюта вже надійно увійшла у наше життя як ще один вид валюти. Цифровий вигляд монет не лякає користувачів, але залишається питання їхнього зберігання. Який криптогаманець краще обрати, розбираємося у нашому матеріалі.

Для зберігання та роботи з криптовалютними активами трейдеру потрібен спеціальний сервіс з надійним захистом та швидким доступом. Для цієї задачі використовується гаманець для криптовалют – це програма або портативний пристрій, який дозволяє отримувати, зберігати та передавати коїни. Відмінність від звичайного гаманця полягає в тому, що в криптовалютному сховищі немає грошей – вони знаходяться в блокчейні, тут розміщений ключ, який надає можливість користуватись цифровими активами.

Існує багато варіантів криптовалютних сховищ, вони розрізняються за такими параметрами:

  • тип підключення – холодні, гарячі;
  • спосіб зберігання секретних ключів – кастодіальні, некастодіальні;
  • кількість доступних валют – одновалютні, мільтивалютні;
  • тип управління – централізовані, децентралізовані.

Криптоінвестору потрібно вибрати гаманець для криптовалюти або декілька різних сервісів, щоб проводити транзакції, накопичувати активи, торгувати валютами. Кожен вид сховища має свої особливості, переваги та недоліки, розберемо їх детально, щоб зробити правильний вибір.

Які гаманці для криптовалюти існують?

За типом підключення розрізняють два основні типи гаманців – холодні та гарячі. Кожен із них має свої особливості. Гарячі криптогаманці – це програми, які працюють при підключенні до інтернету. Вони відкриваються з браузера, через мобільний додаток або повноцінну програму, встановлену на ПК чи ноутбук. Володіючи таким сховищем, можна швидко продавати та купувати валюти без додаткових налаштувань.

Серед особливостей гарячих гаманців виділяють:

  • миттєві транзакції з невеликими сумами;
  • підтримка різних видів криптовалют;
  • вразливість до кібератак.

Такі криптогаманці варто використовувати, якщо валюти небагато і коштує вона недорого. Ці програмні рішення підходять для трейдерів, яким потрібен постійний доступ для активів, щоб проводити транзакції. Також це ідеальний варіант для новачків, щоб навчитись працювати з криптовалютами. Популярні криптогаманці – Trust Wallet, Metamask, Exodus.

Джерело – safetradebinaryoptions.com

До гарячих гаманців відносяться:

  • біржові – пов’язані з торговою платформою;
  • онлайн-гаманці – працюють за принципом розширення для браузера;
  • мобільні – встановлюються у вигляді додатка на смартфон;
  • десктопні – програмне забезпечення для ПК.

Холодні гаманці криптовалют не потребують постійного підключення до інтернету, а тільки на момент проведення транзакцій. Це матеріальні сховища, які можна брати із собою. Найбільш розповсюджені гаманці цієї категорії – апаратні, які за зовнішнім виглядом нагадують USB-флешку. Їхні головні особливості:

  • надійний захист активів через відсутність постійного доступу до інтернету;
  • підходять для довготривалого зберігання великих сум;
  • кожну дію користувача треба підтвердити через PIN-код, пароль та іншими способами.

Джерело – safetradebinaryoptions.com

Більшість часу такий пристрій лежить ізольовано від інтернету, а використовується тільки при переказах. Він забезпечує надійне зберігання криптовалютних активів з метою інвестування. Найбільш відомі апаратні гаманці для криптовалюти – Ledger, Trezor, SafePal, Tangem.

Гаманці за способом зберігання ключів

Поділяються на кастодіальні та некастодіальні. До першої категорії відносяться такі сервіси, де користувач не може повністю контролювати свої кошти. Їхні відмінності:

  • можливість відновити доступ до активів при втраті ключа – для цього треба надіслати запит оператору;
  • зручність користування, швидке проведення транзакцій;
  • оператор може заморозити активи, і тоді користувач втрачає кошти.

До цієї категорії відносяться гаманці, які можна відкрити на криптовалютних біржах. На відміну від них, власники некастодіальних сервісів можуть повною мірою розпоряджатися своїми активами. Користувач має можливість відновити доступ до валют в будь-який момент, однак якщо втрачено приватний ключ, кошти вже не вийде повернути. До цієї категорії відносяться LocalCryptos, Electrum, Trust Wallet.

Джерело – safetradebinaryoptions.com

Гаманці за кількістю валют та способом управління

Існують одновалютні та мультивалютні сховища, які відрізняються за кількістю монет, що підтримуються. Моновалютні гаманці найчастіше призначені для біткоїна (наприклад, Bitcoin Core), багатовалютні дозволяють купувати, продавати та зберігати — Litecoin, Dogecoin, Ethereum та інші види монет (приклад – Advcash).

За способом управління криптогаманці бувають:

  • централізовані – управління знаходиться в руках організації, яка регулює основні параметри системи (наприклад, Xapo);
  • децентралізовані – частково контролюються спільнотою та мають відкритий вихідний код (наприклад, MetaMask).

Після ознайомлення з усіма різновидами потрібно добре подумати, який варіант підійде саме вам для користування цифровими активами.

На що звернути увагу при виборі гаманця для криптовалюти?

Насамперед, вибір гаманця для криптовалютних активів залежить від мети користування, об’єму транзакцій та досвіду власника. Новачкам краще починати з гарячого гаманця, який працює на базі біржі або використовується як розширення браузера. Такі сховища можна легко налаштувати під свої потреби, вони зручні, багатовалютні, дозволяють в будь-який час проводити обміни.

Джерело – safetradebinaryoptions.com

Якщо трейдер постійно користується криптовалютою, але не має великої суми на рахунку, достатньо створити криптогаманець гарячого типу. Сучасні сервіси мають веб-версію, а також мобільний додаток для швидкого доступу зі смартфона. До універсальних сховищ належать Matbea і Broex, які мають попит серед трейдерів.

Для довгострокового та надійного зберігання цифрових активів краще підійдуть апаратні гаманці. Вся важлива інформація зберігається на пристрої, а доступ до інтернету потрібен тільки для проведення транзакцій. Вони більш безпечні та захищені від кібернападів. Такі пристрої підключаються до комп’ютера через USB-роз’єм та мають кілька ступенів захисту.

ТОП-5 надійних гаманців для криптовалюти

Пропонуємо перелік популярних криптогаманців, які обирають трейдери та криптоінвестори. Ці сховища використовуються для купівлі та продажу Bitcoin, а також багатьох інших криптовалютних активів.

MetaMask

МетаМаск належить до некастодіальних гаманців, тобто власник має повне право самостійно розпоряджатися своїми активами. Його розробником виступає компанія ConsenSys, яка пропонує мобільний додаток та версію для браузера. Гаманець підтримує різні види монет і токенів та має велику базу користувачів у всьому світі.

Джерело – safetradebinaryoptions.com

МетаМаск можна встановити у вигляді розширення для браузера або мобільного застосунку. Користувач отримує надійне сховище з безпечною авторизацією та всіма необхідними інструментами для управління криптоактивами. Відкрити криптогаманець можна на офіційному сайті MetaMask.

Electrum

Перевірений часом, надійний гаманець, створений у 2011 році. Цей сервіс орієнтований на Bitcoin та пропонує ряд функцій для біткойн-інвесторів. Спочатку він був створений як десктопне сховище, а сьогодні має також зручний мобільний додаток.

Electrum був розроблений за допомогою Python, тому він доступний для освоєння та простий у використанні. Всі операції виконуються в автономному режимі, що гарантує надійну безпеку активів користувачів. Серед переваг варто виділити:

  • гаманець із більш ніж 10-річною історією;
  • має відкритий вихідний код;
  • його можна підключати для апаратних сховищ для підвищеної безпеки;
  • легко завантажується та встановлюється.

Це сховище з надійним захистом активів, проте воно підходить виключно для Bitcoin.

Coinbase Wallet

Це єдине сховище для монет та NFT-токенів із доступом до активів через телефон чи браузер. Криптогаманець надає власнику повний контроль над коштами, дозволяє безпечно зберігати та обмінювати валюти. Він оснащений додатковими параметрами захисту на всіх пристроях.

Сервіс підтримує функцію придбання криптовалюти за допомогою кредитних і дебетових карт у більш ніж 90 країнах світу. Також через Coinbase Wallet можна заробляти шляхом децентралізованого фінансування, надаючи позики іншим користувачам під відсотки. Гаманець підтримує сотні тисяч монет і безліч децентралізованих додатків. Власник може використовувати активи на власний розсуд.

Exodus

Це програмний гаманець, призначений для роботи з різними криптовалютами. Exodus – простий у користуванні сервіс з приємним дизайном та надійним захистом.

Гаманець підтримує безліч найбільш популярних валют і токенів, серед яких Bitcoin, Ethereum, Litecoin, TRON, Dash, Binance Coin, Ethereum Classic, Zcash та інші.

Джерело – safetradebinaryoptions.com

Exodus має десктопну версію для комп’ютера та мобільний додаток. Гаманець швидко встановлюється, для входу треба ввести пароль і секретну фразу. Це криптогаманець з можливістю виведення на карту. Він дозволяє купувати та обмінювати монети за актуальним курсом.

Mycelium

Mycelium – це один з найстаріших біткойн-гаманців. Доступний тільки в мобільній версії, має максимально простий інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Крім BTC, також підтримує інші монети і токени, в тому числі Ethereum. Гаманець сумісний з операційними системами iOS та Android.

Користування повністю анонімне, власнику не потрібно вказувати особисті дані. Сервіс дозволяє стежити за курсами, купувати коїни, використовуючи банківські картки, переводити токени з інших гаманців. Монети і токени в гаманці можна обмінювати на Bitcoin, а також торгувати активами в режимі трейдингу.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Що загрожує життю Землі? Вчені про масове вимирання

Життя планети Земля існує щонайменше 3,7 мільярда років.

Alyona Alyona і Jerry Heil торкнулися Євробачення нагадуванням про війну

Виконавиці з української держави Alyona Alyona та Jerry Heil провели виступ у...

Які способи заспокоїться насправді посилюють стрес?

Будь-яка людина має різні реакції на події негативного характеру, що відбуваються у...

Чим Хорватія підкорила глядачів на Євробаченні 2024 року?

Перший півфінал Євробачення 2024 був показовим.