Неділя , 20 Жовтень 2024
Рубен Брекельманс
Політика

НАТО потрібно узгодити умови запрошення України до блоку

Рубен Брекельманс заявив, що для запрошення України до НАТО потрібно чітко визначити умови. Ясність на початковому етапі є важливою для досягнення консенсусу серед союзників.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що для запрошення України до НАТО потрібно чітко визначити умови. Ясність на початковому етапі є важливою для досягнення консенсусу серед союзників, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Reuters.

Він наголосив, що союзники мають узгодити критерії, яким Україна має відповідати для отримання запрошення та подальшого вступу до Альянсу. Брекельманс також згадав боротьбу з корупцією як важливий чинник, а прогрес у цьому напрямі враховуватиметься під час модернізації українських збройних сил.

Міністр зазначив, що в НАТО існують різні думки щодо вступу України, і без чіткої домовленості запрошення малоймовірне. Президент України Володимир Зеленський цього тижня представив план перемоги, який включає заклик до негайного запрошення до НАТО. Однак в Альянсі відповіли, що Україна стане членом НАТО, але це неможливо, доки йде війна, оскільки це може призвести до прямого конфлікту з Росією.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте 17 жовтня висловив упевненість, що Україна якось увійде до Альянсу і, ймовірно, стане 33-ою чи 34-ою країною-членом. Водночас у Білому домі підтвердили відсутність консенсусу серед союзників, і дискусії з цього питання продовжуються. Рютте закликав НАТО збільшити постачання озброєнь до України до 40 млрд євро.

Рютте дав пораду країнам НАТО щодо ядерних загроз Путіна.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Держдеп США пропонує 10 млн доларів за інформацію про російський Telegram-канал

США пропонують 10 млн доларів за інформацію про співробітників пропагандистського Telegram-каналу “Рибар”,...

Генсек НАТО прокоментував можливу участь солдатів із КНДР у війні проти України

У НАТО не виключають можливості появи солдатів КНДР на війні в Україні,...

Рютте пояснив, чому Україна поки що не отримала запрошення до НАТО

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив, що Україна стане членом Альянсу, але...

Росія може здійснити провокацію на НПЗ у Білорусі

Російські дрони продовжують залітати на територію Білорусі під час атак на Україну,...