Середа , 17 Липень 2024
Экономика

Родина глави Нацбанку зберігає понад 90% безготівкових коштів в іноземних банках – декларація

Родина голови Національного банку України Кирила Шевченка зберігає 93,8% безготівкових коштів в банках іноземної юрисдикції.

Такий висновок можна зробити, аналізуючи дані декларації Кирила Шевченка за 2020 рік, передає “Слово і діло”.

У розділі декларації “Грошові активи” зазначено, що голова Нацбанку та його родина зберігає кошти в п’яти банках: швейцарському “Банк Ломбард Одіер і Ко ЛТД”, чеському “Експобанк”, українських державних банках АТ “Ощадбанк” та АТ КБ “ПриватБанк”, а також в “Укргазбанк”, який на 94% належить державі.

За даними декларації за 2020 рік, 166 тисяч євро та 647 тис. гривень Кирило Шевченко зберігав в «Укргазбанку», а 2 гривні – на рахунку в АТ “Ощадбанк”. Рахунок у банку “ПриватБанк” має дружина Кирила Шевченка. У цьому банку у неї у 2020 році було розміщено 23 гривні.

Окрім цього, у декларації зазначено, що у голови Нацбанку розміщені 6599 євро та 3 млн 240 тис. доларів США в швейцарському банку “Банк Ломбард Одіер і Ко ЛТД”.

Також Кирило Шевченко мав 147 тис. євро на рахунку в чеському банку “Експобанк”.

В перерахунку на українську валюту за курсом НБУ на 31 грудня 2020 року всього на банківських рахунках у родини Кирила Шевченка було 103 млн 377 тис. грн. При цьому, в іноземних банках зберігалося 96 млн 960 тис. грн, а в українських – 6 млн 170 тис. грн.

Також у декларації за 2020 рік зазначено, що родина Шевченко має готівку 283 тис. доларів США, 4 млн 725 тис. грн та 35 тис. євро.

За даними декларації, страхові виплати голова Нацбанку також отримував від української та іноземної компанії: від страхової компанії ПАТ Страхова компанія “Аско-Донбас Північний” – 11 580 грн та від австрійської компанії «Уніка Австрія» – 187 тис. грн.

Нагадаємо, Кирило Шевченко очолив Національний банк України 16 липня 2020 року. До цього він понад п’ять років очолював Правління “Укргазбанк”, а в 2012-2014 роках був радником голови Правління АТ “Ощадбанк”.

“Слово і діло”

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.

Цены на дизельное горючее продолжают проседать. Какие ценники выставляют АЗС

Цены на дизельное топливо продолжают проседать, тогда как на бензин все еще имеют разнонаправленную...