Вівторок , 16 Липень 2024
Экономика

Уряд дозволив відновити податкові перевірки бізнесу

Кабінет Міністрів України скоротив терміни дії мораторію на проведення деяких видів податкових перевірок. Відповідну постанову уряд затвердив на засіданні 3 лютого.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Згідно з повідомленням, рішенням уряду надається дозвіл на проведення перевірок, зокрема, тимчасово зупинених і незавершених документальних та фактичних перевірок, які були розпочаті на дату введення мораторію; документальних перевірок щодо дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями або валютної виручки за експортними операціями; позапланових документальних перевірок, необхідність проведення яких виникла за результатами розгляду скарг на дії або бездіяльність контролюючих органів щодо неправомірного нарахування грошових зобов’язань платників податків й т. ін.

Своєю чергою, заборона на проведення документальних перевірок фізосіб-підприємців залишається незмінною.

“Мораторій на виконання державою контрольної функції в податковій сфері був виправданий на початку карантинних заходів COVID-19, коли бізнес був майже зупинений у зв’язку з жорстким карантином. Але з кожним днем відсутність контролю за сплатою податків з боку держави стає все більш деструктивною не тільки для бюджету, а й для бізнесу, який працює чесно”, – цитує прес-служба заступника міністра фінансів Світлану Воробей.

За її словами, несплата податків одними значно зменшує шанси на отримання допомоги тими, хто в умовах пандемії найбільше її потребує – пенсіонерами, інвалідами та тими, хто тимчасово залишився без роботи.

“Таким чином, помірне надання дозволу на проведення деяких видів податкових перевірок – це не збільшення тиску на бізнес, а відновлення можливості забезпечити рівні умови ведення бізнесу для всіх”, – наводяться в повідомленні слова Воробей.

Податкова служба України в січні-листопаді 2020 року провела 21,9 тис. документальних перевірок, що на 40% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.

Цены на дизельное горючее продолжают проседать. Какие ценники выставляют АЗС

Цены на дизельное топливо продолжают проседать, тогда как на бензин все еще имеют разнонаправленную...