Вторник , 19 Март 2024
Экономика

Київенерго Ахметова – офіційний банкрут. Рішення суду

Господарський суд Донецької області визнав К.Енерго (до серпня 2019 року  Київенерго, кінцевий бенефіциар – Рінат Ахметов) банкрутом і почав ліквідаційну процедуру. Про це  повідомляє finbalance.

У реєстрі вимог кредиторів до К.Енерго значаться, зокрема, вимоги  Київгазу (287,7 млн ​​грн),  Нафтогазу (162,4 млн грн), Укртрансгазу (674,8 млн грн), Київводоканалу (73 млн грн) та інших компаній.

Ініціатор процедури банкрутства – Науково-виробнича компанія Гірничі машини. У держреєстрі кінцевим бенефіциаром компанії вказана Вікторія Дзюба. Як повідомляє видання, у компаній можуть бути “партнерські” зв’язку з Corum Group Ріната Ахметова.

Київенерго належали київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які в серпні 2018 року було передано в управління комунальному підприємству Київтеплоенерго. Раніше комунальному підприємству були передані тепломережі, котельні та районні теплостанції. Передача потужностей пов’язана із закінченням дії договору між Київенерго та Київською міськадміністрацією на управління об’єктами комунальної власності.

11 вересня 2018 року Київська міськрада дозволила Київтеплоенерго прийняти борги Київенерго за газ перед Нафтогазом. Заборгованість Київенерго перед Нафтогазом складала 3,3 млрд грн. Із них 729 млн грн – борг держави за субвенціями і 2,6 млрд грн – борг споживачів перед Київенерго.

25 березня 2019 року Київенерго достроково закрив борги перед Нафтогазом.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.

Доллар продолжает дешеветь: НБУ второй день подряд снижает курс

Национальный банк Украины снова понизил курс ведущей валюты США.

Е-гривна: новый этап открытых тестов в Украине в этом году

На территории украинского государства в этом году начнётся новый этап тестирования е-гривны.