Пятница , 26 Апрель 2024
Экономика

У Євросоюзі під загрозою 59 мільйонів робочих місць

Близько 59 млн осіб в Євросоюзі й Великобританії можуть залишитися без достатніх засобів до існування через неоплачувані відпустки, звільнення або скорочення зарплати, якщо коронавірусний карантин буде продовжено на все літо.

Про це йдеться в дослідженні консалтингової компанії McKinsey, передає liga.net. У дослідженні наголошується, що пандемія коронавірусу вже має сильний вплив на економіку.

Аналітики моделюють два сценарії подальшого розвитку подій: 1) поширення COVID-19 вдається зупинити протягом двох-трьох місяців і 2) карантин і обмеження триватимуть усе літо.

Перший сценарій – оптимістичний. Згідно з ним, безробіття за підсумками року становитиме 7,6%, а до четвертого кварталу 2021 повернеться до докризового рівня в 6,3%.

За другого сценарію найбільше зростання безробіття припаде на 2021 рік – 11,2%, а до докризового рівня воно повернеться тільки у 2024 році. Тоді під загрозою опиняться 59 млн європейців, а це 26% від усіх працюючих в ЄС і Великобританії. Безробіття вдарить по різних галузях з різною силою. У відсотковому відношенні найбільше постраждають ті, хто працює у сфері готельного бізнесу та громадського харчування – 74% всіх робочих місць, або 8,4 млн осіб.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Почему вскоре въезд в Венецию станет платным?

Венеция станет первым крупным городом в мире, который будет взымать плату за...

Курс доллара и евро вновь начали подниматься, — валютные обменники

Курс американской валюты в обменных пунктах украинского государства продолжили рост.

Доллар продолжает падать в цене, новые показатели американской валюты

Курс американской валюты в обменных пунктах украинского государства показал небольшое снижение.

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...