Четверг , 28 Март 2024
Экономика

Топ-100 найбагатших людей планети нещодавно втратили $408 млрд — дослідження

Внаслідок пандемії коронавірусу та економічної кризи, яку вона викликала, за 2 місяці топ-100 найбагатших людей планети втратили 408 мільярдів доларів або близько 13% своїх сумарних статків.

Такі дані наводяться у спеціальному дослідженні Hurun Research, присвяченому коронавірусу.

За 2 місяці коронавірусної кризи найбагатші люди планети втратили всі ті статки, які вони заробили протягом останніх 2,5 років, зазначають в організації. Топ-10 найбагатших людей через паніку на фінансових ринках, спричинену коронавірусом, втратили близько 125 мільярдів доларів.

Найбільше втратив Бернар Арно, власник контрольного пакета акцій LVMH. Через коронавірус його статки зменшилися на 30 мільярдів доларів – до 77 мільярдів доларів. LVMH володіє правами на використання брендів Louis Vuitton, Celine, Christian Dior та Bulgari.

Найбагатшою людиною планети залишається засновник Amazon Джеф Безос. Через коронавірус він втратив «лише» 9 мільярдів доларів.

Загалом перелік доларових мільярдерів у світі за останні 2 місяці скоротився на 20% через коронавірус. Однак знайшлися й ті, хто під час кризи збільшив свої статки.

Зокрема, Hurun Research повідомляє що 9% мільярдерів з переліку топ-100 найбагатших за час кризи наростили свої статки, а у 5% статки не змінилися. Кількість китайських мільярдерів за цей час зросла на 6, американських навпаки скоротилася – на 2.

Чи не найбільше за час кризи заробив засновник платформи відеоконференцій Zoom Юань Чжен. Його статки за 2 місяці збільшилися більш ніж вдвічі – з 3,5 мільярда доларів до 8 мільярдів доларів, зокрема через зростання акцій Zoom у 2 рази.

hromadske.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.