П’ятниця , 19 Липень 2024
Экономика

Скільки коштуватиме долар?

Кабінет міністрів України переглянув макропрогноз на 2020 рік з урахуванням поточних світових тенденцій і розповсюдження пандемії коронавірусу COVID-19. Інфляція прискориться з 5,5% до 8,7%, середньорічний курс гривні – з 27 грн/$ до 29,5 грн/$.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

З урахуванням поточних світових тенденцій та виникнення пандемії COVID-19 Уряд переглянув припущення та прогноз економічного та соціального розвитку України на 2020 рік.

“У результаті прогноз ВВП України на цей рік був переглянутий – наразі очікується падіння на 3,9% у порівняні зі зростанням на 3,7%, яке прогнозувалося раніше, до початку світової кризи. Рівень безробіття становитиме 9,4% проти прогнозованого 8,1%, а падіння реальної заробітної плати складе 0,3%”, – повідомляє пресслужба Кабміну.

Водночас, уже з ІІ половини року очікується відновлення економічного зростання і його прискорення в наступні роки. Серед причин – високий попит у світі на продукцію вітчизняного АПК, значно стійкіша банківська система у порівнянні з попередніми кризовими епізодами, зниження цін на імпортовані енергетичні товари, продовження структурних реформ у співпраці з міжнародними партнерами.

“Середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 29,5 грн за долар США (порівняно з 27 грн за дол США, прогнозованими у жовтні 2019 року). Зростання цін на споживчому ринку лише тимчасово прискориться до 8,7% (порівняно з 5,5% у попередньому прогнозі), і вже в наступному році повернеться до цільових 5%”, – додали в уряді.

Уточнені основні прогнозні макропоказники економічного та соціального розвитку України на 2020 рік будуть використані під час перегляду Державного бюджету на 2020 рік.

prm.ua

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.

Цены на дизельное горючее продолжают проседать. Какие ценники выставляют АЗС

Цены на дизельное топливо продолжают проседать, тогда как на бензин все еще имеют разнонаправленную...