П’ятниця , 30 Серпень 2024
Экономика

Економіст: Схоже, що чинна влада вирішила «кинути» пенсіонерів з індексацію пенсій в березні

Друзі, я вибачаюсь, але схоже чинна влада вирішила киданути пенсіонерів з індексацію пенсій в березні», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише економіст Володимир Компанієць.

«Сьогодні прем’єр Гончарук на питання: “чому досі нема постави уряду про індексацію пенсій? Відповів: «Згідно з законом, протягом року ми приймаємо рішення, і немає чіткого періоду, коли воно повинно бути прийнято, з якогось моменту, з якої дати повинна відбуватися індексація. Це рішення зараз ще знаходиться в процесі розробки».
Проблема в тому, що Гончарук хоча і юрист, але мабуть не знає закони України, так як в останньому абзаці частині четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” чітко вказано, що:
“Органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення перерахунку, передбаченого абзацами першим – третім цієї частини, на найбільш вигідних умовах. Порядок такого перерахунку пенсії встановлюється правлінням Пенсійного фонду за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення.”

Да, і Пенсійний фонд України вже давно заявив, що готовий до індексації і чекає лише рішення Уряду.
“Повинно бути відповідне розпорядження Кабміну стосовно цього, але його досі немає. ПФ вже подав всі розрахунки з Мінсоцполітики і воно повинно підготувати відповідний проект урядової постанови, в якому будуть прописані терміни і порядок перерахунку”, – повідомила прес-секретар Пенсійного фонду Ганна Швець».

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Почему стоит покупать элитную недвижимость в новостройках если есть свободные деньги?

Покупка элитной недвижимости в новостройках — это значительное финансовое вложение, которое имеет...

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.