Четвер , 18 Липень 2024
Экономика

Експерт: Якщо поширення коронавірусу в Європі буде стрімким, Україна не дорахується мільярдів, які привозять українські трудові мігранти

«Якщо поширення коронавірусу в Європі буде стрімким, як сьогодні, то Україна не дорахується мільярдів доларів, які привозять українські трудові мігранти», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

«Зараз стоїть питання щодо пропуску українців через кордон із нашою країною до Італії. Багато хто працює там по 90 днів і повертається потім до дому. Вони не зможуть в’їхати в країну, де працюють. Також в Італії, де одна з найбільших українських діаспор може початися, як у країнах Азії, призупинення виробництва та скорочення в сфері обслуговування. Українські аграрії поки не сильно відчують скорочення попиту, якщо логістика по Європі не буде ускладнюватися. У найгіршому сценарії вплив Covid-19 відчує кожен із нас, не у вигляді хвороби, а у вигляді зменшення доходів та скороченням робочих місць. Але це найгірший сценарій, як для нас, так і для світової торгівлі. Проблема в тому, що в Україні не має “ситуаційної кімнати” та прорахунок різних варіантів розвитку подій залишився в минулому», – завершує експерт.

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.

Цены на дизельное горючее продолжают проседать. Какие ценники выставляют АЗС

Цены на дизельное топливо продолжают проседать, тогда как на бензин все еще имеют разнонаправленную...