Четверг , 28 Март 2024
Экономика

Експерт: Якщо поширення коронавірусу в Європі буде стрімким, Україна не дорахується мільярдів, які привозять українські трудові мігранти

«Якщо поширення коронавірусу в Європі буде стрімким, як сьогодні, то Україна не дорахується мільярдів доларів, які привозять українські трудові мігранти», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

«Зараз стоїть питання щодо пропуску українців через кордон із нашою країною до Італії. Багато хто працює там по 90 днів і повертається потім до дому. Вони не зможуть в’їхати в країну, де працюють. Також в Італії, де одна з найбільших українських діаспор може початися, як у країнах Азії, призупинення виробництва та скорочення в сфері обслуговування. Українські аграрії поки не сильно відчують скорочення попиту, якщо логістика по Європі не буде ускладнюватися. У найгіршому сценарії вплив Covid-19 відчує кожен із нас, не у вигляді хвороби, а у вигляді зменшення доходів та скороченням робочих місць. Але це найгірший сценарій, як для нас, так і для світової торгівлі. Проблема в тому, що в Україні не має “ситуаційної кімнати” та прорахунок різних варіантів розвитку подій залишився в минулому», – завершує експерт.

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.