Середа , 24 Липень 2024
Экономика

Олена Кондратюк: Уряд повинен докласти всіх зусиль для рішучої боротьби з бідністю в Україні

Одним із рішень, на якому має наполягати Верховна Рада для подолання бідності – приведення офіційного прожиткового мінімуму до фактичного.

На цьому наголосила народна депутатка від «Батьківщини», віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк під час відкриття парламентських слухань на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні».

«Для України фактичний прожитковий мінімум вже складає 4218 грн. Офіційний – з 1 грудня лише 2102 грн. Вже не перший рік цей розрив сягає 50%. Визначений державою споживчий кошик в Україні також не відповідає реаліям сьогодення. Приблизно 40% українців є бідними, бо отримують менше фактично існуючого прожиткового мінімуму», – наголосила Олена Кондратюк.

Віцеспікерка зауважила, що сьогодні пересічна українська родина витрачає майже 50% своїх коштів на продовольчі товари та харчування. Ще 15% сімейного бюджету йде на оплату комунальних послуг. Залишається зовсім небагато для інших потреб. Саме тому влада повинна зробити все можливе, щоб забезпечити гідний рівень життя українців.

«Бідність – загальнонаціональна проблема. Уряд має докласти всіх зусиль для рішучої боротьби з нею. Одним з рішень, на якому має наполягати Верховна Рада, повинно стати приведення офіційного прожиткового мінімуму до фактичного», – резюмувала заступниця Голови ВРУ Олена Кондратюк.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.

Цены на дизельное горючее продолжают проседать. Какие ценники выставляют АЗС

Цены на дизельное топливо продолжают проседать, тогда как на бензин все еще имеют разнонаправленную...